Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

1973/74
Ipswich Town - FC Twente Enschede

Af Kenneth Andersen

Ipswich var klar til 3. runde, og efter at have sendt såvel Real Madrid som Lazio ud af turneringen, fremstod englænderne som favoritter mod Twente Enschede. Men nogen nem opgave ville det næppe blive, det vidste Bobby Robson forlods. De teknisk velfunderede hollændere havde sæsonen før kæmpet sig frem til semifinalen i UEFA Cup'en, hvor Borrusia Mönchengladbach havde vist sig for stærk.

De to runder før kampene mod Ipswich havde Twente besejret Dundee sammenlagt 7-3 samt græske Petras med 8-1. 15 mål på fire kampe vidnede i al fald om, at man kendte vejen til målet ! Holdet talte bl.a. den hollandske landsholdsmålmand Piet Shrijvers samt en unge herre ved navn Frans Thijssen - han skulle senere vise sig at få sin helt egen forbindelse til Ipswich Town Football Club.

Lodtrækningen havde givet hjemmebane til Ipswich i den første kamp. En overgang var det endda muligt, at den skulle spilles om eftermiddagen, skønt den som alle kampe i Europa Cup'en var en midtugekamp. Imidlertid var England hårdt ramt af energikrisen, og for at spare forsøgte man at spille så mange kampe i dagslys, sådan at man ikke skulle ofre elektricitet på de kraftige lysmaster. Ugen forinden havde Ipswich faktisk spillet en Liga Cup kamp hjemme mod Birmingham kl. 15.00 - og det altså på en onsdag !

Helt op til selve kampdagen var Ipswich hårdt plaget af skader. Indtil 12 timer før kick off var det kun Mick Mills, Peter Morris, Kevin Beattie og Bryan Hamilton, som var skadesfri. Keeper David Best samt Lambert, Harper, Hunter og Miller derimod kunne ikke spille, og da angriberne Whymark og Johnson var tvivlsomme, lovede det ikke godt på forhånd.

Det sneede tæt i timerne op til matchen, og da alt brændstof desuden var rationeret på grund af energikrisen, troppede kun små 19.000 tilskure op. De blev imidlertid ikke skuffet. De 90 minutter bød på glimrende underholdning med et offensivt Ipswich mandskab mod en samling hollændere udstyret med blændende teknik.

Hos hjemmeholdet var David Johnson en evig trussel i front, men Twentes stærke målmand Piet Schrivers havde en stor aften med en stribe flotte redninger. Og når han ikke på akrobatisk vis kastede sin store krop rundt i målet, fik han hjælp af træværket. Ikke færre end tre gange knaldede Town bolden på stolpen, så der var ikke noget at sige til, at de frysende britiske fans virkede fortvivlede. Ti minutter før tid kunne de dog endelig juble. Clive Woods bankede bolden på træværket, men bolden fandt endelig vej til netmaskerne, da Trevor Whymark ekspederede returen i mål.

Ud over den smalle sejr noterede man sig, at Eric Gates fik sin europæiske debut, da han blev sendt på banen i det 65. minut for at afløse Bryan Hamilton.

Returen

Bobby Robson havde fået noget at tænke over, inden returen 14 dage senere. Ikke blot havde man kun en spinkel etmålsføring at tære på, Ipswich havde også få dage forinden tabt hjemme til Leeds med 0-3. En kamp, hvor Leeds totalt dominerede overfor et Ipswich-mandskab, der intet havde at byde på.

Imidlertid lykkedes det for Robsons tropper at vende negativt til positivt, og de leverede 90 minutter af meget høj klasse. Ganske vist indledte hollænderne med et moderat pres, men hurtigt fik englænderne greb om begivenhederne, som de styrede det meste af tiden. Defensivt stod man så godt, at Twente ikke kunne noteres for et eneste forsøg på mål i første halvleg.

Kort efter pausen fik Ipswich imidlertid hul på bylden i den modsatte ende. David Johnson sendte Trevor Whymark afsted med en fin stikning på højre flanke, Whymark tog en dribling ind i banen, hvorefter han med en fin aflevering lagde bolden tilbage til den fremstormende Peter Morris, der kanonerede bolden direkte op i målhjørnet: 0-1. Nu havde Ipswich fået den vitale udebanescoring, som samtidig betød, at Twente skulle score tre gange for at gå videre.

Bryan Hamilton blev slået til jorden med et ægte bokseslag i udekampen mod Twente. Det hindrede dog ikke den nordirske landsholdsspiller at score ti minutter efter.
Bryan Hamilton blev slået til jorden med et ægte bokseslag i udekampen mod Twente. Det hindrede dog ikke den nordirske landsholdsspiller at score ti minutter efter.
Det syntes næsten umuligt på en aften, hvor englænderne knap satte en fod forkert. Måske var det derfor, at temperamentet løb af med Eddy Achterberg, der ganske enkelt slog Bryan Hamilton til jorden med et perfekt bokseslag. Underligt nok var dommer og linjevogter åbenbart de eneste, som ikke lagde mærke til den hollandske midtbanespillers evner ud i den ædle boksekunst.

Hamilton tog imidlertid sin egen form for revanche, da han ti minutter efter beseglede Twentes skæbne. Ipswich fangede hjemmeholdets i dets pres for udligning, og med David Johnson og Colin Viljoen som mellemstationer slog briterne en effektiv kontra, som Hamilton afsluttede med et tørt hug. Bolden strøg i mål til 0-2.

Jublen var stor - også blandt de 3000 Ipswich-fans, som var troppet op på Portman Road for at se kampen på storskærm. Desværre lykkedes det aldrig at få billederne igennem fra Holland til England, men lyden fra den hollandske kommentator svigtede ikke, og så kunne de mange mennesker alligevel følge med på sin vis.

Det lykkedes Twente at reducere i slutminutterne, og faktisk var Frans Thijssen tæt på at udligne, men Peter Morris fik stoppet bolden på stregen og afværget den uretfærdige udligning.

Der var fine indsatser over hele linjen hos gæsterne, men Geoff Hammond stod særligt frem med en af sine bedste kampe i den blå Town trøje. Han blev kåret som Man Of The Match, selv om hans tanker måtte have været et andet sted. Således lå hans kone samtidig på hospitalet i Ipswich, hvor hun fødte parrets første barn. Et par år efter kom datteren Kelly i øvrigt til verden - hun er nu gift med Richard Wright, som senere blev et kendt ansigt i Ipswich-målet.


Onsdag d. 28. november 1973

Ipswich Town - FC Twente 1 - 0 ( 0 - 0 )

Målscorere:
1 - 0: Trevor Whymark (80. min.)

Town: Laurie Sivell, Geoff Hammond, Mick Mills, Peter Morris, Glenn Keeley, Kevin Beattie, Bryan Hamilton (Eric Gates 65), Colin Viljoen (Ian Collard 70), David Johnson, Trevor Whymark, Clive Woods.

FC Twente: Schrijvers, Notten, De Vries, van Ierssel, Oranen, Thijssen, Van der Vall, Achterberg, Schwemmle, Zuidema, Pahlplatz.

Tilskuere: 18.918


Onsdag d. 12. november 1973

FC Twente - Ipswich Town 1 - 2 ( 0 - 0 )

Målscorere:
0-1: Peter Morris (57. min.)
0-2: Bryan Hamilton (71. min.)
1-2: Streuer (82. min.)

FC Twente: Schrijvers, Notten, De Vries, van Ierssel, Oranen, Thijssen, Van der Vall (Streuer 70), Achterberg, Schwemmle (Brinks 80), Zuidema, Pahlplatz.

Town: David Best, Geoff Hammond, Mick Mills, Peter Morris, Allan Hunter, Kevin Beattie, Bryan Hamilton, Colin Viljoen, David Johnson, Trevor Whymark, Clive Woods.

Tilskuere: 18.000


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch