Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Ipswich Town FC
Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews - NY Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Reserveholdet
Kampprogram Match reports
Youth Academy
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter Club'en
Supporter portrætter - NY Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Portman Post
Netartikler
Fan Forum
Forum Afstemning
Links
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@mobilixnet.dk

Ipswich i Europa
1981/82
Ipswich Town - Aberdeen

Af Kenneth Andersen

Som forsvarende UEFA mester var Ipswich Town Football Club naturligvis seedet, da lodtrækningen til 1. runde i 1981 fandt sted. Umiddelbart burde det være garant for en overkommelig modstander, men heldet var ingenlunde med Suffolk-klubben, som blev parret med Aberdeen. På det tidspunkt mønstrede skotterne et stærkt hold, som med vægt på fight og holdspirit var nået temmelig langt under ledelse af Alex Ferguson. Han skulle senere skrive sig ind i historien som styrmand hos Manchester United, men på det tidspunkt leverede han flotte resultater med Aberdeen.

De 90 minutter var henlagt til Portman Road, og hvis nogen troede, at Aberdeen kom efter et fornuftigt resultat i form af et smalt nederlag, tog de grumme fejl. Ipswich havde aldrig tabt en hjemmekamp i europæisk fodbold, og den rekord stod stadig efter matchen. Men skotterne overraskede med friskt spil og fik lidt overraskende - men fortjent - remis.

Hjemmeholdet måtte stille op uden Paul Mariner, der blev afløst af unge Kevin O'Callaghan, men ellers mønstrede man stærkeste opstilling. Alligevel lagde gæsterne godt ud og slog tonen an i de første 20 minutter. Paul Cooper fandt storspillet frem i målet, og kun takket været hans indsats lykkedes det at holde nullet. Ipswich-spillerne havde nok at gøre med at forsvare, men de havde det ikke nemt overfor et skotsk hold, som i Gordon Strachan på midten havde kampens store profil.

Bobby Robsons tropper fik imidlertid bedre fat om begivenhederne, som tiden skred frem, men det var ikke helt retfærdigt, at de tog føringen kort inden pausen. Frans Thijssen fik en fik bold på højrekanten fra sin landsmand Arnold Mühren. Thijssen førte med sine knivskarpe driblinger bolden frem og snød to modstandere på sin vej mod målet. Brøkdele af et sekund efter hamrede han bolden mod mål med venstrebenet, og skønt Aberdeens keeper Jim Leighton nåede ud til skuddet, kunne han ingenlunde holde bolden. Så hårdt var Thijssens skud.

To minutter efter lod italienske Menegali sin fløjte lyde for sidste gang, inden aktørerne begav sig til pausen. Mange hold ville have svært ved at tackle et mål imod sig så tæt på halvlegen, men Aberdeen lod sig åbenbart ikke ryste. Allerede i det 51. minut faldt udligningen nemlig. McLeish headede bolden ned for fødderne af Hewitt efter hjørnespark, og sidstnævnte havde ingen problemer med at sparke bolden i mål fra kort distance.

I perioden efter udligningen forsøgte værterne at etablere et pres, der kunne genskabe føringen. Terry Butcher var i to tilfælde ikke langt fra at score på hovedstød, ligesom Eric Gates fra nært hold fik bolden skrabet over mål. Den tunge angriber Mich D'Avray blev sat på banen som afløser for Kevin O'Callaghan, men bedst som mere og mere pegede i retning af en Ipswich-scoring slog Aberdeen contra. Mark McGhee opsnappede bolden og fik hurtigt vendt forsvar til angreb. Bolden strøg ind foran mål, men mirakuløst fik Paul Cooper afværget med en dobbeltredning. Først fra Watsons helflugter og på riposten fik han i sidste øjeblik skubbet bolden væk, da Gordon Strachan stod klar til at sparke bolden i et halvtomt mål

Returen

Med 1-1 i den første kamp havde Ipswich selv skabt sig et problem op til returopgøret 14 dage senere. Ikke at opgaven var umulig at løse, men Aberdeen havde vist så lovende takter på Portman Road, at det nu pludselig var skotterne, som optrådte i rollen som favorit. Og matchen blev nøjagtig så svær, som englænderne forlods kunne frygte. Selvtilliden var ellers i orden. I den hjemlige liga havde man siden den første kamp vundet tre sejre på stribe. Det havde skubbet de blå helt frem på førstepladsen, men det skulle vise sig, at Aberdeen det til trods gik respektløs til sagen.

Driblekongen Frans Thijssen scorede en enkelt gang mod Aberdeen, men skotterne sendte alligevel Ipswich ud af UEFA Cup'en.
Driblekongen Frans Thijssen scorede en enkelt gang mod Aberdeen, men skotterne sendte alligevel Ipswich ud af UEFA Cup'en.
24.000 tilskuere havde pakket sig godt sammen i oktoberkulden på det udsolgte stadion. Ipswich var i stærkeste opstilling, når man ser bort fra at den langtidsskadede George Burley stadig var ude af spillet. De to mandskaber følte hinanden an i begyndelsen med Ipswich som svagt dominerende, men i det 19. minut slog hjemmeholdet til. En høj bold i feltet endte hos John Wark, der tæmmede læderet med brystet, for så at sende den tilbage til målmand Paul Cooper. En lynhurtig Gordon Strachan opsnappede imidlertid bolden, og sekundet efter havde Wark skubbet sin landsmand omkuld. Straffesparket kunne ikke diskuteres, og Strachan omsatte selv det store tilbud, da han fintede Cooper til den forkerte side.

Scoringen tvang gæsterne endnu længere frem, og i det 32. minut var Arnold Mühren tæt på at score. Direkte på frispark sendte han bolden på den ene stolpe, men man var knap færdige med at ærgre sig i Ipswich-lejren, før triste øje forvandledes til brede smil med et. Frans Thijssen fandt med en lang aflevering Eric Gates, som rykkede sig fri i feltet. Den lille Gates blev bragt til fald af Neale Cooper, og så fik Ipswich pludselige muligheden for at komme tilbage i kampen på det efterfølgende straffespark. John Wark svigtede ikke og med 1-1 kunne Ipswich-spillerne gå til pausen fulde af fortrøstning.

De pressede straks fra anden halvlegs start, og på det tidspunkt lignede gæsterne mest en vinder. Uden at skabe de helt store chancer havde Robsons tropper sat sig tungt på opgøret, men bedst som man ventede på et Ipswich-mål slog hjemmeholdet atter contra. Gordon Strachan sendte den livlige wing Peter Weir af sted med en lang bold, og Mick Mills kunne ikke følge den kvikke Weir. Aberdeen-spilleren skar ind foran Mills, og han huggede resolut bolden i mål, netop som han krydsede straffesparksgrænsen. Nu var Ipswich tvunget til at satse endnu mere i den anden ende. Eric Gates havde et fint forsøg, som sneg sig akkurat over mål, og Mariner var millimeter fra at nå en bold, der kunne have givet målet til 2-2.

En småskadet Frans Thijssen, som havde det svært i anden halvleg, lod sig erstatte af Kevin O'Callaghan med kun seks minutter igen. Den udskiftning gav ingen mål, og i stedet slog Aberdeens Peter Weir sejren fast med sit andet mål. Endnu engang brugte han sin snilde og hurtighed til at udmanøvrere et noget tungt Ipswich-forsvar, og endnu engang kom målet fra et godt hug ude i feltet.

I de sidste minutter begik Paul Cooper straffespark, men han gjorde skade god igen ved art afværge Gordon Strachans forsøg. Det kunne dog ikke slettet indtrykket af en trist kamp - set med Ipswich-øjne … Over to kampe var Aberdeen bedst, og manager Bobby Robson undskyldte da heller ikke noget efter kampen.; Ipswich havde tabt til et bedre hold.


Onsdag d. 16. september 1981

Ipswich Town - Aberdeen 1 - 1 ( 1 - 0 )

Målscorere:
1 - 0: Frans Thijssen (43. min.)
1 - 1: Hewitt (51. min.)

Town: Paul Cooper, Mick Mills, Steve McCall, Frans Thijssen, Russell Osman, Terry Butcher, John Wark, Arnold Muhren, Kevin O'Callaghan (Mich D'Avray 78), Alan Brazil, Eric Gates.

Aberdeen: Leighton, Kennedy, Rougvie, Watson, McLeish, Miller, Strachan, Cooper, McGhee, Hewitt, Weir (Simpson 80).

Tilskuere: 18.535


Onsdag d. 30. september 1981

Aberdeen - Ipswich Town 3 - 1 ( 1 - 1 )

Målscorere:
1-0: Gordon Strachan (19. min. på straffepark)
1-1: John Wark (34. min. på straffespark)
2-1: Peter Weir (55. min.)
3-1: Peter Weir (85. min.)

Aberdeen: Leighton, Kennedy, Rougvie, Watson (Bell 56), McLeish, Miller, Strachan, Cooper (Simpson 79), McGhee, Hewitt, Weir

Town: Paul Cooper, Mick Mills, Steve McCall, Frans Thijssen (Kevin O'Callaghan 84), Russell Osman, Terry Butcher , John Wark, Arnold Muhren, Paul Mariner, Alan Brazil, Eric Gates.

Tilskuere: 25.000


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch