Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Første nederlag til Royle

3 november 2002
Nationwide League 1. division
Portman Road,
Crystal Palace 1 - 2

Darren AmbroseJoe Royles første ligakamp endte med et skuffende 1 - 2 nederlag hjemme til Crystal Palace, takkede være et Danny Butterfield mål 12 minutter før tid. Palace både startede og sluttede bedst, og selvom det lugtede af uafgjort, så er der ingen der sige at Palaces sejr var ufortjent. Hele 25.000 tilskuere var mødt op for, at se om Royle kunne udfylde forhåbningerne om sejr, men som det ser ud nu så er de eneste stabile omkring Town deres supportere, holdet leverer pt. ikke varen.

Andrew Johnson bragte Crystal Palace foran 1 - 0 efter 19 minutters spil, men fem minutter før halvlegen udlignede Darren Ambrose. Ambrose var tidligere på ugen i Newcastles søgelys, og forsætter han stimen, så kan man forvente at Newcastle kommer med et bud når transfervinduet åbner igen til vinter.

Joe Royle måtte op til dagens kamp se bort fra karantæneramte Pablo Counago, og den skadede John McGreal. Det betød at Towns matchvinder fra i torsdags, Darren Bent, var med fra start, ligesom Thomas Gaardsøe også havde fået genvalg. Mark Venus var også tilbage efter sin skade, men så hele kampen fra bænken.

Crystal Palace startede kampen bedst, og de var Town overlegen i både spil og chancer. Trevor Francis startede overraskende med tre angribere, og det så ud til at give nogen forviring i Towns forsvar som der ikke fik lov til at spille bolden rundt, ligesom Palace lukkede konsekvent af på kanterne.

Man skulle helt frem til det 18. minut før Town havde deres første reele forsøg på mål. Jim Magilton lagde bolden ind over til Matt Holland, som der måtte se sit hovedstøds forsøg reddet af gæsternes keeper, Alex Kolinko. Kolinko som der for et halvt års tid siden blev kendt i hele fodbold England, da han ude fra reservebænken sad og grinte efter at modstanderen havde scoret, Kolinkos latterbrøl fik derefter Trevor Francis til konsekvent at give ham lussing.

Konsekvens var der også i gæsternes angreb kort efter, da stortalentet Andrew Johnson sparkede Palace i front med 1 - 0 i det 19. minut. Andrew Johnson har på utrolig vis scoret hele otte gange i de sidste fire kampe, bl.a. på to hat-trick i de sidste to kampe, en stime som han vel kunne forsætte i dag.

Gæsterne gik derefter i stå, og presset på Ipswich ophørte stille og roligt, og Town fik dermed tid til at spille sig ind i kampen. Både Alun Armstrong og Hermann Hreidarsson forsøgte sig, men det var kun halve chancer som der ikke førte til noget.

I det 32. minut måtte Alun Armstrong udgå med en skade, og da Royle ikke havde nogen angriber til rådighed satte han Jermaine Wright på banen. Det betød at Darren Ambrose blev rykket frem som delvis angriber og offensiv midt. Ambrose som der i øvrigt kort forinden havde forsøgt sig, men uden held.

Mod slutningen af halvlegen steg tempoet hos hjemmeholdet, og for en gangs skyld så gav det bonus. Darren Ambrose headede bolden ind via stolpen, efter et kort indlæg fra Darren Bent.

1 - 1 holdt til halvleg, og udligningen gav forhåbninger om mere end bare et point, eftersom Town havde spillet sig op, og Crystal Palace gået i stå, men Palace havde før pausen to gode muligheder ved den altid farlige Dougie Freedman.

I anden halvleg var det igen Crystal Palace der kom bedst fra start. Dougie Freedman var på pletten da indskiftede Julian Gray lagde bolden ind over, men Freedman måtte se sit hovedstød reddet af Andy Marshall, somder tippede bolden over overliggeren.

På det efterfølgende hjørnespark var Andy Marshall på sin plads igen, og denne gang med en klasseredning. Tony Popovic steg ubesværget til vejrs og fra det lille målfelt sendte han bolden mod mål, men Marshall hev en klasseredning frem, og holdt Town inde i kampen.

Afgørelsen faldt i det 78. minut, da Crystal Palaces forsvarsspiller Danny Butterfield skød gæsterne i front. Igen var Andrew Johnson med i angrebet, og den konstant farlige angriber, lagde bolden bagud til Butterfield som der fyrede bolden op i nettaget, uden chance for Andy Marshall.

Joe Royle satte derefter Finidi George på banen, men uden held. Faktisk var det Palace der var tættere på 3 - 1, end Town var på 2 - 2. Dougie Freedman var nemlig endnu engang på færre, men Marshall var på sin palds.

Joe Royles første ligakamp endte dermed med et 1 - 2 nederlag, i en kamp hvor det ikke var til at se den ventede managereffekt efter sejren som der var mod Slovan Liberec. Det var dog ikke til Towns fordel, at man i det 32. minut måtte sætte Jermaine Wright på i stedet for Alun Armstrong, hvor man specielt i anden halvleg manglede skarpheden.


Match facts

Portman Road,
Ipswich Town
1 - 2
Crystal Palace
39.: Darren Ambrose
Halvleg: 1 - 1
19.: Andrew Johnson
Tilskuere: 24.941
78.: Danny Butterfield

Uds.
Holdene:

Uds.
Andy Marshall
Alex Kolinko
Jamie Clapham
Danny Butterfield
Thomas Gaardsøe
Tony Popovic
Chris Makin
80
Darren Powell
Hermann Hreidarsson
Danny Granville
45
Wayne Brown
Aki Riihilahti
78
Darren Ambrose
Shaun Derry
Matt Holland
Hayden Mullins
Jim Magilton
Dele Adebola
67
Darren Bent
Dougie Freedman
Alun Armstrong
32
Andrew Johnson
James Pullen
Udskiftere:
Nikolaos Michopoulos
Mark Venus
Julian Gray
45
Fabian Wilnis
Tommy Black
67
Finidi George
80
Kit Symons
78
Jermaine Wright
32
Will Antwi
Kort
58.: Chris Makin - Gult kort 67.: Danny Butterfield - Gult kort
Match Stats
14
Skudforsøg
11
6
Skud på mål
9
13
Frispark - begået
8
5
Hjørnespark
5
1
Gule kort
1
0
Røde kort
0

© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch