Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Town sikkert videre

4 januar 2003
FA Cup,
Portman Road,
Ipswich Town - Morecambe 4 - 0 ( 1 - 0 )

Ipswich gik sikkert videre til dette års 4. runde af FA Cup'en med en 4 - 0 sejr over Morecambe. Jamie Clapham bragte Town foran efter halvandet minut, og da Morecambe fik vist Jim Bentley ud i det 19. minut, var vejen til næste runde allerede banet, men det var først i anden halvleg at Town rigtig kom igang. Godt 18.500 tilskuere så Town nedspille Morecambe i anden halvleg, og på to mål af den indskiftede Darren Bent, samt et enkelt af Darren Ambrose grundlagde en sikker sejr på 4 - 0.

Marcus Bent ses her i kamp med Morecambes Lee Colkin. Morecambe blev senere reduceret til 10 mand, og så måtte Colkin lade sig udskifte af taktiske årsager.
Marcus Bent ses her i kamp med Morecambes Lee Colkin. Morecambe blev senere reduceret til 10 mand, og så måtte Colkin lade sig udskifte af taktiske årsager.
Joe Royle, som vandt FA Cup'en i 1995 med Everton, startede i noget nær stærkeste opstilling. Forlods var Thomas Gaardsøe, Tommy Miller og Jim Magilton ude med skader, mens Chris Makin ikke kunne have fået en bedre kamp til at afsone sin karantæne. Det betød at unge Matt Richards fik sin første kamp fra start i fraværet af Gaardsøe, mens Wright og Ambrose afløste Miller og Magilton, og til sidst var det Marcus Bent som havde taget over for Chris Makin.

Royle valgte at stille op i noget der lignede 3-4-3 med Holland, Hreidarsson og Richards nede bagi, mens Wilnis og Ambrose lå på kanterne, og så tre oppe foran.

Ipswich kunne ikke have fået en meget bedre start end den som Jamie Clapham gav efter blot halvandet minuts spil. Pablo Counago lobbede bolden over Morecambes forsvar, hvor en Morecambe spiller sparkede bolden ligeud til Jamie Clapham, som der med et god flugter sendte Town på 1 - 0.

Morecambe så overraskende godt ud i starten af kampen, og dæmmede pænt op for Town, mens de selv havde et par giftige kontraangreb. Den kun 17-årige Danny Carlton skulle have bragt balance i regnskabet efter et kvarters spil, men Marshall reddede med benene.

Morecambes håb op et overraskende comeback i kampen led et stort knæk da Jim Bentley i det 19. minut blev vist ud. Marcus Bent sendte en perfekt bold bag op forsvaret til Pablo Counago, men Bentley rev, som sidste Morecambe mand, Counago rundt, og så var der tidligt brusebad til Bentley.

Morecambe svarede prompte med at skifte sende to defensive spillere på banen. Udskiftningerne betød at Morecambe nu spillede med en 4-5-0 formation! Manager Jim Harvey valgte simpelthen at spille resten af kampen uden en eneste mand på toppen.

Selvom Town var en mand i overtal så var det svært at komme igennem Morecambes nærmest massive defensiv i første halvleg, hvor kun Counago, Hreidarsson og Ambrose havde reele forsøg på mål.

Morecambes Lee Elam slipper forbi Fabian Wilnis Anden halvleg blev en noget anden affære, eftersom Town fik åbnet op for sluserne i Morecambes ende. Richard Naylor satte Town på rette spor i det 50. minut, selvom hans hovedstødsforsøg blev tippet op på overlæggeren af Craig Mawson i Morecambe målet.

Resten af halvlegen blev et stormløb mod Morecambes mål, men trods det var det Morecambe som fik halvlegens hidtil største tilbud i det 57. minut da Adriano Rigoglioso spillede Stuart Drummond blank, men Drummonds lob havnede bag Andy Marshalls mål.

Town fik endelig hul på bylden i det 65. minut. Darren Ambrose sendte en perfekt bold fra egen banehalvdel bag om Morecambes forsvar til den indskiftede Darren Bent, Bent rundede Mawson i Morecambe målet, og sendte bolden i nettet til 2 - 0.

Darren Ambrose kom selv på måltavlen i det 75. minut, da han endnu engang viste sine kvaliteter som en fremragende individualist ved at drible et Morecambe mænd, og derefter selv sparke bolden i kassen til 3 - 0. Bare to minutter senere var Darren Bent igen på pletten. Darren Ambroses hjørnespark endte ved bagerste stolpe hvor Matt Holland sendte bolden ind til Bent, som der fra en meters afstand ikke kunne undgå at score til slutresultatet 4 - 0.

4 - 0 blev også kampens resultat, og det var vel også et sådan resultat som de fleste forlangte af Town. Lodtrækningen til næste runde bliver foretaget mandag d. 6 januar, og det skal blive spændende at se hvem Town skal møde, for hvem ved, måske Royle også kan sende Town til top i FA Cup'en!?


Match facts

Portman Road,
Ipswich Town
4 - 0
Morecambe
02.: Jamie Clapham
Halvleg: 1 - 0
65.: Darren Bent
Tilskuere: 18.529
75.: Darren Ambrose
77.: Darren Bent

Uds.
Holdene:

Uds.
Andy Marshall
Craig Mawson
Jamie Clapham
79
Gary Thompson
22
Hermann Hreidarsson
David McKearney
Matt Richards
Jim Bentley
Fabian Wilnis
Iain Swan
Jermaine Wright
Lee Colkin
23
Darren Ambrose
Adriano Rigoglioso
68
Matt Holland
Stuart Drummond
Marcus Bent
Michael Stringfellow
Richard Naylor
53
Lee Elam
Pablo Counago
77
Danny Carlton
James Pullen
Udskiftere:
Wayne Curtis
Nabil Abidallah
79
Ryan Black
Martijn Reuser
Jamie Murphy
22
Alun Amrstrong
77
Robert Talbot
68
Darren Bent
53
Neil Ubershar
23
Kort
David McKearney
3
Jim Bentley
19
Danny Carlton
67
Match Stats
31
Skudforsøg
2
21
Skud på mål
4
9
Frispark - begået
7
10
Hjørnespark
4
0
Gule kort
2
0
Røde kort
1

© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch