Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Cup-sensationen lurede på Anfield

4 december 2002
Worthington Cup,
Anfield Road,
Liverpool - Ipswich Town 1 - 1 ( 0 - 1 )
Liverpool videre efter 5 - 4 i straffesparkskonkurrencen.

Town spillerne ser tilCup-sensationen lurede på Anfield Road, men endnu engang måtte Town forlade banen med et nederlag i en af utallige tabte straffesparkskonkurrencer. Den ordinære kamp og ekstra tiden endte 1 - 1, og så måtte der straffespark til. Man kunne næsten sige sig selv hvilket hold der ville trække sig ud som vinder, og jo, det blev Liverpool der med 5 - 4 i straffesparkskonkurrencen sikrede sig videre avancement til kvartfinalen, hvor de skal en tur til Villa Park for at møde Aston Villa. Men faktisk så klarede Ipswich straffesparkene bedre en normalt, for det var kun Jamie Clapham der brændte, men det var alligevel nok til at tabe, da Liverpool scorede på samtlige deres.

Ipswich spillede mod et Liverpool hold der stillede op med alle de store stjerner, undtagen angrebsduoen Heskey og Owen, mens man også havde sparet Sami Hyypiä i forsvaret. Eneste ukendte navn hos hjemmeholdet var den 20-årige Neil Mellor, søn af den tidligere Manchester City-spiller Ian Mellor. Neil Mellor scoret i sidste ikke færre end 46 mål i 44 kampe for reserverne! Neil Mellor er også gammelt kendt af Joe Royle. Royle gav ham nemlig en fri transfer i Manchester City.

Selvom der kun var tre spillere der startede inde for Liverpool siden kampen i søndags mod Manchester United, så talte Liverpool holdet alligevel over spillere som de to senegalesere Salif Diao og El Hadji Diouf, på midten havde man Steven Gerrard, John Arne Riise og Vladimir Smicer, mens man nede bagi fandt spillere som Igor Biscan, Markus Babbel og så var det værd at bemærke Jerzy Dudek som der havde fået genvalg efter sit fatale drop mod United.

Hos Ipswich var der også foretaget en del ændringer. Andy Marshall, Pablo Counago, Mark Venus, Darren Ambrose, Jermaine Wright og Tommy Miller startede alle inde, mens Richard Naylor var at finde på bænken. Paul Gerrard havde ikke fået lov til at spille af Everton, da han så ville blive spærret i resten af Worthington Cup kampene for "The Toffees". Everton tabte i øvrigt 4 - 1 til Chelsea!

Ipswich leverede en utrolig indsats, og det havde absolut ikke været ufortjent hvis det havde været Town der var løbet med sejren. Town styrede kampen i store perioder, men var også udsat for et stort pres på nogle tidspunkter, men her viste tremands-forsvaret bestående af Mark Venus, Thomas Gaardsøe og Hermann Hreidarsson et tydeligt tegn på stabilitet.

Liverpool havde kampens første chance ved Neil Mellor. Tjekkiske Vladimir Smicer smed bolden ind over, og fra en fri position skød Mellor bolden forbi mål.

Modsat fik Pablo Counago chancen tre minutter efter, da Tommy Millers hjørnespark havnede hos en umarkeret Counago, som der fra et godt stykke inde i feltet headede bolden et godt stykke forbi mål, på et forsøg som der havde fortjent en bedre skæbne.

Ambrose og Miller jubler efter scoringen Men der skulle ikke gå mere end fem minutter før Town fik bragt sig foran med 1 - 0. Markus Babbel nærmest afleverde bolden til Tommy Miller i et forsøg på at få den sparket væk, i stedet havnede den hos Miller som der let kunne score til 1 - 0.

Liverpool kunne ikke svare igen for det var i denne periode at Ipswich havde specielt godt styr på spillet, og det var Ipswich der var tættere på 2 - 0, end Liverpool var på 1 - 1. Darren Bent havde en god mulighed, men Jerzy Dudek fik reddet med benene.

Liverpool havde derefter en række gode chancer, men Andy Marshall viste klassen, og reddede to gode forsøg fra først Diouf og derefter Smicer. Bare et minut efter Smicers forsøg var Marshall på plads igen til at redde El Hadji Dioufs hovedstøds forsøg.

Liverpool fik ikke lagt noget pres på Town, og det var nu Pablo Counago der i det 35. minut havde en kæmpemulighed for at bringe Town foran med 2 - 0. Counago blev spillet fri, efter et kæmpe hul i Liverpools forsvar, og det var nu kun Dudek der skulle passeres, men Counagos afslutning var lige en tand for svag, og så var Dudek på plads med en mesterlig redning.

Ipswich kunne gå til pause med en fortjent 1 - 0 føring på målet af Tommy Miller, og hvor både Counago og Bent også havde nogle gode forsøg.

Liverpool fik mere taget på kampen fra anden halvlegs start, og begyndte at presse Town tilbage på banen.

I det 53. minut fik Liverpool en ideel chance for at bringe sig tilbage i kampen. Mark Venus blev overrasket af Neil Mellors hurtighed, og måtte - lidt klodset - begå straffespark. El Hadji Diouf stod til at sparke, og han scorede sikkert fra 11-meter pletten til 1 - 1.

Kort efter Liverpools udligning hærskede der en del forvirring i Towns forsvar, og det kunne nær have kostet et mål kort efter Liverpools udligning, eftersom Neil Mellor skød på stolpen, og kort efter sendte et skud over mål.

Det var nu Liverpool der var i kontrol over kampen, og en scoring lurerede lige om hjørnet. I det 66. minut kunne det nær have stået 2 - 1 til Liverpool, men Ipswich var heldige at Dermot Gallagher fløjtede for frispark mod Steven Gerrard på Andy Marshall, da Diouf stod i en fri position til at score.

Kampen kom ind i en lettere hektisk periode med nogle grimme frispark. Først var det Steven Gerrard der knaldede albuen ind i Darren Ambrose i et forsøg på at komme væk, og lidt efter var det Gerrard selv det gik ud over da Hermann Hreidarsson stemplede ham. Hreidarsson burde nok have haft et gult kort, men Dermot Gallagher nøjedes med et par mundtlige advarsler.

Liverpool dominerede det meste af anden halvleg, men hen mod slutningen var det Town, som var millimeter fra at afgøre kampen. Med et par minutter igen headede Darren Bent nemlig Mark Venus' frispark på stolpen.

Kampen måtte ud i ekstra spilletid, og her viste ingen af holdene sig gode nok til at vinde, selvom både Ipswich og Liverpool havde haft flere gode forsøg. Richard Naylor og Alun Armstrong stod for Towns bedste muligheder, men de var ikke skarpe nok i situationen.

Milan Baros fik ekstra tidens største mulighed, da han et stykke ude fra det lille målfelt skød bolden og et næsten tomt mål.

Andy Marshall mod El Hadji Diouf Kampens afgørelse skulle findes i straffesparkskonkurrencen, en ting som Ipswich aldrig har været gode til, og det er kun få som der hurtigt kan nævne hvornår Town sidst har vundet efter straffespark.

Matt Holland skulle, ligesom i Tjekkiet for et par uger siden, sparke først, og han scorede konkurrencen første mål til 1 - 0. Straffesparkene blev taget i "Kop End", hvilket kun har talt til Liverpools fordel. Afgørelsen af straffesparkskonkurrencen var Jamie Clapham så uheldig at stå for, da han som den trejde sparkede bolden på overliggeren og videre over mål, og da Liverpool samtidigt scorede på alle deres forsøg, så måtte Town erkende at det endnu engang blev til et nederlag i en straffesparkskonkurrence.

Hvis man tager ud fra kampen så spillede Town absolut ikke som et 1. divisionshold, og alle der kommer til Anfield har svært ved bare at producere et par chancer, men det formåede Town. Holder takterne fra denne kamp, så bliver det også til sejr over Rotherham på lørdag.


Match facts

Anfield Road,
Liverpool
1 - 1
Ipswich Town
54.: El Hadji Diouf ( Straffe )
Halvleg: 0 - 1
14.: Tommy Miller
Tilskuere: 26.305
Extra tid: 1 - 1
Straffespark
Straffe: 5 - 4
Straffespark
Steven Gerrard - score
1 - 1
Matt Holland - score
Milan Baros - score
2 - 1
Jamie Clapham - brænder
John Arne Riise - score
3 - 2
Jim Magilton - score
Jamie Carragher - score
4 - 3
Tommy Miller - score
El Hadji Diouf - score
5 - 4
Alun Armstrong - score

Uds.
Holdene:

Uds.
Jerzy Dudek
Andy Marshall
Abel Xavier
Jamie Clapham
Igor Biscan
Hermann Hreidarsson
Markus Babbel
45
Thomas Gaardsøe
Gregory Vignal
Mark Venus
John Arne Riise
Jermaine Wright
Steven Gerrard
Darren Ambrose
81
Salif Diao
Tommy Miller
Vladimir Smicer
83
Matt Holland
El Hadji Diouf
Darren Bent
90
Neil Mellor
76
Pablo Counago
55
Pegguy Arphexad
Udskiftere:
James Pullen
Jamie Carragher
45
Fabian Wilnis
John Welsh
83
Jim Magilton
81
John Otsemobor
Richard Naylor
90
Milan Baros
76
Alun Armstrong
55
Kort
Ingen Ingen
Match Stats
22
Skudforsøg
17
6
Skud på mål
8
13
Frispark - begået
13
5
Hjørnespark
5
0
Gule kort
0
0
Røde kort
0

© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch