Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Første sejr til Mowbray

12 oktober 2002
Nationwide League 1. division
Portman Road,
Ipswich Town - Sheffield Wedensday 2 - 1 ( 2 - 0 )

Pablo CounagoIpswichs første kamp med Tony Mowbray i spidsen endte med en 2 - 1 sejr over Sheffield Wedensday, i en kamp der bølgede frem og tilbage mellem de to hold. Kampen var den første uden George Burley på sidelinjen i godt 8 år, som der blev fyret i fredags.

Fyringen af Burley gav valget af startopstillingen til Tony Mowbray, som der imidlertid har overtaget jobbet efter Burley. Det betød en del ændringer, Thomas Gaardsøe var med fra start, ligesom Mark Venus var klar igen efter en mindre skade, også Darren Ambrose fik chancen fra start, men bortset fra det så havde Mowbray ikke valgt at skifte væsentligt ud.

Sejren kom i hus i første halvleg, hvor Towns spanske angriber, Pablo Counago, med to mål sikrede en komfortabel halvlegs føring på 2 - 0. Anden halvleg svang frem og tilbage, og i det 58. minut reducerede Simon Donnelly til 2 - 1 for gæsterne, men det kunne vel have blevet 2 - 2, da Sheffield Wedensday blev snydt for en klar onside på Lloyd Owusu, og i overtiden præsterede gæsternes Gerald Sibon at heade bolden ned i jorden og over mål fra kort afstand.

Kampen fik en noget uventet start for Mowbray og Co., for allerede efter godt 60 sekunders spil havde Sheffield Wedensday ramt træværket. Forvirring i Town forsvaret, og en skidt aflevering førte til at bolden havnede for fødderne af Wedensdays Simon Donnelly, som der konsekvent skød på mål, men en imponerende reding fra Andy Marshall, og hjælp fra træværet var med til at stillingen stadig stod 0 - 0.

Der skulle kun gå 5 minutter før Town svarede igen. Mark Venus sendte et frispark ind i Wedensdays straffesparksfelt, og her steg en umarkeret Wayne Brown op, og skulle have scoret, men han headede i stedet på overliggeren.

Kampen bølgede frem og tilbage, og det var tæt på scoringer i begge ender. Simon Donnelly havde muligheden for gæsterne, men det var mere i den anden at gæsterne var farligst! Wedensdays forsvarsspiller, Leigh Bromby, jagtede en stikning fra Counago til Marcus Bent, og Brombys forsøg på at sparke bolden tilbage til gæsternes keeper, Kevin Pressman, endte med at han lobbede den over Pressman, men heldigvis for Bromby havnede bolden i sidenettet.

Der skulle ikke gå lang tid efter Brombys forsøg mod eget mål før Town kom foran. I det 30 minut bragte Pablo Counago Town i spidsen til 1 - 0. Mark Venus' frispark fra højreside, blev sendt i feltet, og her dukkede Thomas Gaardsøe og headede på mål, men hvor utroligt den end lyder, at den aldrende Kevin Pressman lavede en ægte verdensklasse redning, så er det sandt, men Pressman måtte se sin afværelse af Gaardsøes forsøg, endte i nettet alligevel, for bolden gik parrallelt med mållinjen, og så dukkede Pablo Counago og gled bolden ind over stregen, et rigtigt "Targetman" mål.

Og ærlig talt så ser Pablo Counago for alvor ud til at udfolde sit talent, for bare fem minutter efter gjorde han det til 2 - 0, da han igen stod det rigtige sted. Matt Holland sendte bolden diagonalt ind over til Jamie Clapham, som der fik bolden fordi en Wedensday forsvarsspiller bedømte bolden forkert, inde på midten dukkede Pablo Counago så op, og sendte Jamie Claphams flade indlæg i mål.

Matt HollandStillingen holdt til halvleg, men det kunne vel have stået 3 - 0 til Town, og dermed ville kampen reelt have været lukket før anden halvlegs start. Igen måtte de 23.410 tilskuere på Portman Road, dog se endnu en god redning fra Kevin Pressman, da han reddede Matt Hollands skud kort før halvleg.

Sheffield Wedensday gik efter en hurtig scoring i anden halvleg, for et point til dem, og specielt manager Terry Yorath, var ligeså vigtigt som for Ipswich. Yorath som der sidder mere og mere usikkert i sædet hos Sheffield Wedensday, og han kan vel blive den anden trænerfyring i 1. division.

Matt Holland var kort efter anden halvlegs start tæt på at score til 3 - 0, da han, i en god et-to kombination med Jermaine Wright, endnu engang måtte se sit forsøg reddet af Kevin Pressman.

I det 58. minut reducerede gæsterne til 1 - 2 via Simon Donnelly. Simon Donnelly placerede sit hovedstød uden for Andy Marshalls rækkevidde.

Hvis der skulle falde endnu en scoring i kampen ville den have gået til Sheffield Wedensday. Kort efter scoringen til 1 - 2 var en ukorrekt dom fra linjevogteren med til at Lloyd Owusu ikke fik frit løb mod Andy Marshalls mål.

I overtiden havde gæsterne chancen for at udligne, og her skulle det rent faktisk have stået 2 - 2, men Gerald Sibons hovedstøds forsøg blev headet ned i jorden, og derefter gik bolden over mål.

Mowbray fik dermed sin første sejr i spidsen for Town, og det skal blive spændende at se om en ikke uinteresseret Mowbray kan værge sig jobbet som manager for Ipswich.


Match facts

Portman Road,
Ipswich Town
2 - 1
Sheffield Wedensday
30.: Pablo Counago
Halvleg: 2 - 0
58.: Simon Donnelly
35.: Pablo Counago
Tilskuere: 23.410

Uds.
Holdene:

Uds.
Andy Marshall
Kevin Pressman
Jamie Clapham
Ian Hendon
47
Thomas Gaardsøe
Leigh Bromby
Chris Makin
Danny Maddix
Mark Venus
63
Derek Geary
Wayne Brown
Leon Knight
86
Darren Ambrose
Steven Haslam
Matt Holland
Trond Egil Soltvedt
85
Jermaine Wright
Alan Quinn
Pablo Counago
67
Simon Donnelly
Marcus Bent
87
Gerald Sibon
James Pullen
Udskiftere:
Christopher Stringer
Fabian Wilnis
Paul McLaren
85
Tommy Miller
63
Lloyd Owusu
47
Finidi George
87
Craig Armstrong
Alun Armstrong
67
Matthew Hamshaw
86
Kort
81.: Marcus Bent 26.: Leon Knight
27.: Derek Geary
72.: Danny Maddix
Match Stats
14
Skudforsøg
11
8
Skud på mål
5
11
Frispark - begået
18
3
Hjørnespark
6
1
Gule kort
3
0
Røde kort
0

© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch