Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Towns eventyr forbi

14 november 2002
UEFA Cup,
U Nisy Stadium,
Slovan Liberec 0 - 1 ( 1 - 1 )
Slovan Liberec videre efter 4 - 2 i straffesparkskonkurrencen.

Town havde en 1 - 0 føring med til aftenes opgør mod det tjekkiske mesterhold, Slovan Liberec, men desvære var det ikke nok, da Town røg ud på en kedelig måde, nemlig straffespark, hvilket vi jo godt ved at Town ikke har alt for gode erfaringer med.

Men det var med bitter smag i munden at Town måtte forlade U Nisy Stadium med et nederlag på 2 - 4 i straffesparkskonkurrencen, efter at Slovan Liberec scorede sølle 2 minutter før tid. Town har aldrig været god i straffesparkskonkurrencer, og det var de heller ikke i dag. Matt Holland og Darren Bent scorede, men lige lidt hjalp, da både Jermaine Wright og Finidi George brændte.

Joe Royle havde valgt at lade Matt Holland starte på bænken, mens Jim Magilton blev sparet til den vigtige udebanekamp på søndag mod Watford. Royle havde også annonceret at Wayne Brown var at finde i startopstillingen i stedet for Thomas Gaardsøe, men Royle skal være glad for at han ændrede den beslutning; Gaardsøe var fremragende nede bag i, og var blandt, vis ikke, Towns bedste i dag.

Town lagde godt ud, og på visse tider lignede det, det passing-spil som Town spillede dengang vi sikrede os femtepladsen i Premier League.

Det var alligevel Slovan Liberec der havde kampens første forsøg, hvilket kom i det 11. minut. Darren Ambrose mistede bolden til Baffour Gyan, som der skød bolden kort forbi Andy Marshalls venstre stolpe.

Baffour Gyan var Slovan Liberecs bedste mand i første halvleg, da han var den eneste der kunne true Towns forsvar, og det var da også Baffour der var på færer igen på Petr Papouseks indlæg, men han headede over.

Towns forsvar spillede en god første halvleg, og de holdt enhver farer væk fra Andy Marshalls mål. Frem af banen producerede Town dog ikke det store, og første halvleg blev til Towns store tilfredshed ved 0 - 0.

Andy Marshall kom straks i aktion fra anden halvlegs start, da Martin Zboncak afprøvede Town-keeperen i det 47. minut. Zboncaks skud skulle vise sig at være det første af mange, eftersom Slovan Liberec kom stormende mod Marshalls mål.

Liberecs Johana fik kort efter presset et hjørnespark ud af Andy Marshall, da han forsøgte at lobbe bolden over Marshall.

Slovan Liberec var over det hele nu, og det kneb med at komme frem af banen for Ipswich. Gyan var meget tæt på at score på Johanas efterfølgende indlæg, men heldigvis for Town, så endte bolden på den anden side af stolpen.

Godt 20 minutter inde i halvleg stilnede Liberecs pres af, og Ipswich kom længere frem på banen. Kort forinden var Matt Holland og Darren Bent kommet på banen, og Bents hurtighed var en gevinst for Town.

Ligesom Town troede de kunne holde de sidste par minutter, så scorede Slovan Liberec. Petr Lukas headede et hjørnespark på tværs, Baffour Gyan steg til vejrs og headede bolden igennem en kæmpe klump af med- og modspillere, og videre ind i mål. Et mål som Andy Marshall ikke så for godt ud på.

Med sammenlagt 1 - 1 forsatte kampen ud i ekstra tid, og her var det Town der tegnede sig for den absolut største chance ved Darren Bent. Matt Holland lagde en perfekt aflevering bag om Liberec-forsvaret, Bent var først på bolden, men Antonin Kinsky kom ud af sit mål og parrede bolden, men den havde stadig retning mod mål, og på selveste målstregen blev bolden reddet af Kinsky selv. Meget uheldigt for Town, som der med en scoring her reelt ville have været videre.

Mod slutningen af anden halvlegs ekstra tid spillede begge hold stadigvæk for sejren, med en Town i en 3-4-3 formation. Det førte dog ingen steder for nogle af holdene, der ikke producerede nogle store chancer, og så måtte kampen ud i straffesparkskonkurrence, en "disciplin" som Ipswich ikke mestre. Faktisk så tror undertegnede at Town er et af de hold der har tabt flest straffesparkskonkurrencer.

Matt Holland og Samuel Slovak scorede på hver af deres forsøg. Ipswich havde en lille fordel i at starte, men da Jermaine Wright brændte Towns andet, og Holonek samtidig scorede, så røg den fordel, og Town var bagud 2 - 1. Darren Bent var Towns næste skytte og han scorede sikkert til 2 - 2, men det samme gjorde Petr Lukas, og da Finidi George så brændte Town fjerde forsøg, så kunne Petr Papousek afgøre kampen til Slovan Liberecs fordel, hvilket han gjorde med målet til 4 - 2.

Town røg, lidt bittert, ud på straffesparkkonkurrence, og dermed også ud af UEFA Cup'en. Der har været mange delte meninger om Towns deltagelse, om hvorvidt det ville præge præstationer i ligaen. Selvom Slovan Liberec ikke siger nogen det helt store så var det det tjekkiske mesterhold, et hold som slog AC Milan hjemme i denne sæson, og i sidste års UEFA Cup slog man hold som Mallorca, Celta Vigo og Lyon ud, hvilket siger lidt om standarden.


Match facts

U Nisy Stadium,
Slovan Liberec
1 - 0
Ipswich Town
88.: Baffour Gyan
Halvleg: 0 - 0
Tilskuere:
Extra tid: 0 - 0
Straffespark
Straffe: 4 - 2
Straffespark
Samuel Slovak - score
1 - 1
Matt Holland - score
Miroslav Holonek - score
2 - 1
Jermaine Wright - brænder
Petr Lukas - score
3 - 2
Darren Bent - score
Petr Papousek - score
4 - 2
Finidi George - brænder

Uds.
Holdene:

Uds.
Antonin Kinsky
Andy Marshall
Baffour Cyan
Jamie Clapham
Miroslav Holenak
John McGreal
Petr Lukas
Chris Makin
Tomas Janu
Hermann Hreidarsson
Johana
Thomas Gaardsøe
Hodur
Fabian Wilnis
Jan Polak
Darren Ambrose
Martin Zboncak
Jermaine Wright
Petr Papousek
Pablo Counago
Jan Nezmar
Alun Armstrong
Hauzr
Udskiftere:
James Pullen
Pilny
Wayne Brown
Blaha
Matt Holland
Tomas Zapotocny
Matt Richards
Samuel Slovak
Ian Westlake
Ancic
Finidi George
Pavel Capek
Darren Bent
Kort
71.: Jan Polak - Gult kort 19.: John McGreal - Gult kort
90.: Samuel Slovak - Gult kort 38.: Jamie Clapham - Gult kort
107.: Miroslav Holenak - Gult kort 54.: Andy Marshall - Gult kort
Match Stats
?
Skudforsøg
?
?
Skud på mål
?
?
Frispark - begået
?
?
Hjørnespark
?
3
Gule kort
3
0
Røde kort
0

© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch