Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Leicester City ydmyget på Portman Road

18 august 2002
Nationwide League 1. division
Portman Road,
Ipswich Town - Leicester City 6 - 1 ( 1 - 1 )

Pablo CounagoHvad Ipswich skyldte i UEFA Cup kampen mod halvtidsprofferne fra FC Avenir Beggen, blev betalt tilbage i dagens kamp mod en anden af oprykningsfavoritterne, Leicester City. En fantastisk anden halvleg af Town sikrede en sejr på hele 6 - 1, efter 1 - 1 ved pausen. Matt Holland, og den indskiftede Finidi George, var i særklasse.

George Burley valgte at stille op i en 5-3-2 formation med Clapham og Jermaine Wright på kanterne, mens Gaardsøe, Hreidarsson og Venus spillede i det centrale forsvar. På midten var Darren Ambrose tilbage sammen med Matt Holland og Jim Magilton, mens Marcus Stewart og Darren Bent startede oppe i front.

Første halvleg var ellers en lige affære, med Town som den spilstyrende part, men Leicester havde de bedste tilbud. Både Brian Deane og Paul Dickov var tæt på i starten.

I det 18. minut fik Town den første scoringsmulighed, men Darren Bent kunne ikke følge op på Jim Magiltons indlæg, efter flot forarbejde af den livlige Darren Ambrose.

Bare et minut efter fik Town kampens hidtil største chance, da Ashton reddede Hreidarssons hovedstøds forsøg med hånden, dommeren var ikke i tvivl, straffespark. Med Tommy Miller på bænken var det Stewart der blev sat til at sparke, men Stewart placerede bolden for tæt på Ian Walker, og så stod det stadig 0 - 0.

James Scowcroft var tæt på at bringe sin gamle klub bagud, da han i det 23. minut ramte overlæggeren.

Allerede i det 39. minut havde Leicester City brugt alle deres udskiftningsmuligheder. Gerry Taggart, Muzzy Izzet og Nicky Summerbee måtte alle udgå med skader. Det så ud til at tage pusten fra Leicester, hvor især Muzzy Izzet så ud til at være godt spillende.

I første halvlegs overtid bragte Town sig foran 1 - 0. Matt Holland modtog bolden fra Darren Bent, og Holland satte først en forsvarsspiller af og sparkede dernæst Ipswich fortjent foran. Inden scoringen havde både Hreidarsson og Darren Bent været tæt.

Efter scoringen troede Ipswich-spillerne nok at halvlegen var over, og at det var tid til at komme i læ af det kraftige tordenvejr der raserede lige over Portman Road, men sådan gik det ikke. I det fjerde tillægsminut udlignede indskiftede Jonathan Stevenson nemlig til 1 - 1, et mål som Andy Marshall ikke kan være tilfreds med, eftersom skuddet røg under ham.

Anden halvleg er sjældent set bedre. Town spillede en fantastisk omgang fodbold, og det resulterede i hele fem scoringer.

Allerede i det 48. minut bragte Ipswich fare i Leicesters felt, hvor Marcus Stewart følte sig snydt for et straffespark, efter han tydeligt blev nedlagt af Leicesters Ashton, men dommeren var ikke villig til at dømme to straffespark til det samme hold.

Ipswichs pres gav gevinst i det 55. minut, Darren Ambrose lagde bolden tilrette for Matt Holland, som der effektivt sparkede bolden op i nettaget fra kort afstand.

Selvom Town dominerede var Leicester langt fra sat ude af spillet endnu. Stefan Oakes havde et frisparks forsøg, mens Brian Deane headede bolden tæt forbi mål.

Finidi GeorgeFinidi George kom på banen i det 66. minut i stedet for Mark Venus, og det var lige hvad der manglede. George så stærk ud idag, og allerede fra start satte han sig i respekt med et godt langskudsforsøg.

Kort efter var George på spil igen, og denne gang gav det et bedre udbytte. Finidi George blev spillet fri af Marcus Stewart, og fra højrekanten lagde han perfekt bolden i hovedet på Darren Ambrose, som med sit andet sæsonmål, bragte Town foran 3 - 1.

Fra nu af foregik tingene på Towns premisser, hvilket Finidi Georges scoring til 4 - 1 i det 75. minut var et godt eksempel på. Tommy Millers skud blev blokeret af en - af mange - Leicester spillere i feltet, Darren Ambrose fik fat i bolden, men hans skud blev rettet af, af en Leicester-spiller, hvorefter bolden til sidst havnede hos Finidi George som der gjorde det til 4 - 1, foran tilskuerne på North Stand.

Kampen var vendt til et sandt bombardement af Leicesters mål, og det var kun et spørgsmål om tid før Town ville bringe sig yderligere i front.

Pablo Counago var knapt kommet på banen før han i det 85. minut gjorde det til 5 - 1. Counago snød Ian Walker med at finte et indlæg, og han fangede dermed Walker og sparkede bolden ind i det korte hjørne.

Ydmygelsen skete fyldest da spanske Counago endnu engang kom på scoringstavlen. Spanioleren tæmmede flot et indlæg fra Jermaine Wright, og flygtede bolden i mål til 6 - 1.

De sultne Ipswich-supportere må have været mere end mætte efter at have set dagens kamp. Leicester City blev overløbet i anden halvleg, af et suverænt spillende Tractor Boys mandskab. Town så ikke for godt i torsdagens UEFA Cup kamp, men idag viste holdet virkelig hvad det stod for, i en kamp hvor Matt Holland og Finidi George var blandt Towns allerbedste idag.


Match facts

Portman Road,
Ipswich Town
6 - 1
Leicester City
45.: Matt Holland
Halveg: 1 - 1
45.: Jonathan Stevenson
57.: Matt Holland
Tilskuere: 27.374
61.: Darren Ambrose
75.: Finidi George
85.: Pablo Counago
90.: Pablo Counago

Uds.
Holdene:

Uds.
Andy Marshall
Ian Walker
Jamie Clapham
Matt Elliot
Thomas Gaardsøe
Alan Rogers
Mark Venus
67
Frank Sinclair
Hermann Hreidarsson
Gerry Taggart
18
Matt Holland
Muzzy Izzet
33
Jim Magilton
70
Jordan Stewart
Jermaine Wright
Nicky Summerbee
39
Darren Ambrose
Brian Deane
Darren Bent
James Scowcroft
Marcus Stewart
83
Paul Dickov
James Pullen
Udskiftere:
Simon Royce
Fabian Wilnis
Heath
Tommy Miller
70
Ashton
18
Finidi George
67
Jonathan Stevenson
39
Pablo Counago
83
Stefan Oakes
33

60.: Hermann Hreidarsson
Kort:

29.: Paul Dickov
90.: Pablo Counago
73.: Brian Deane
90.: Frank Sinclair

© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch