Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Flot debut for Royle

31 oktober 2002
UEFA Cup
Portman Road,
Slovan Liberec 1 - 0

Town bænken jubler efter Bents scoringDarren Bent sikrede Joe Royle en fin debut i sin første kamp i spidsen for Town, i kampen mod Slovan Liberec hjemme på Portman Road, hvor kun godt 16.000 tilskuere var mødt for, at se Town sejre med 1 - 0 over det tjekkiske mesterhold, og dermed bevarer Town den imponerende hjemmebane rekord, som der nu lyder på 31 hjemmekampe uden nederlag - aldrig er en kamp blevet tabt hjemme på Portman Road i europæisk sammenghæng.

Darren Bent, som der fire minutter forinden havde afløst Pablo Counago, sikrede Town sejren i det 69. minut, men blot minuttet efter kunne Town prise sig lykkelige for overliggerens hjælp i den anden ende.

Joe Royle havde op til kampen kun valgt at lave en ændring i forhold til holdopstillingen mod Gillingham. Jim Magilton var tilbage i startopstillingen efter en mindre skade i stedet for Jermaine Wright. Thomas Gaardsøe havde fået plads på bænken, og med 20 minutter igen blev danskeren sendt på banen.

Slovan Liberec så i starten ud til at have godt styr på Towns passing-spil, og de lagde et hårdt pres, ligesom de ikke tillod Town at få plads på kanterne.

Det var alligevel Town der tegnede sig for den første chance i det 11. minut, da Alun Armstrong pressede Liberecs tjekkiske landsholdskeeper, Antonin Kinsky, som der serverede bolden for Darren Ambrose, men Ambrose fik ikke præcision i sparket, og dermed målspark.

Andy Marshall i problemerI det 20. minut kreerede Town selv en chance i deres egen ende, da Jamie Clapham spillede bolden tilbage til Andy Marshall. Marshall fik ikke ordentlig kontrol over bolden, og pludselig opstod der en farlig situation, eftersom Marshall sendte bolden lige op i luften, og derefter, under pres fra en Liberec angriber, headede bolden væk, men faren var ikke over, da bolden havnede hos en Liberec-spiller på kanten, som der dog ikke havde præcision nok i indlæget.

Andy Marshall kom i centrum igen i det 23. minut, og denne gang på positiv vis. Tomas Zapotocnys hovedstødsforsøg fra kun 3-4 meters afstand, blev med en klasseredning tippet over overliggeren, men det betød ingenting for dommeren havde fløjtet frispark forinden, men det først i det sekund som Marshall diskede op med en verdensklasseredning.

I den anden ende var Antonin Kinsky heller ikke arbejsløs, her forsøgte både Jamie Clapham, Pablo Counago og Alun Armstrong sig, men der skulle mere til for at overliste den tjekkiske landsholdskeeperen. Især opspillet til Alun Armstrong efter godt 30 minutters spil var en nydelse.

Pablo Counago viste endnu engang at han er at regne som en af de bedste angribere pt. i Town, og godt otte minutter før halvleg lagde han efter godt forarbejde bolden til rette for Jamie Clapham, som der dog måtte se sit skud tippet over overliggeren.

Halvlegens absolut største mulighed stod gæsterne for i første halvlegs overtid. Jan Nezmar havde havde bolden på kanten af det lille målfelt, og derfra lagde han den til rette for Martin Zboncak, og derefter sendte Zboncak fra godt 8 meters afstand bolden på overliggeren. En kæmpe chance til gæsterne, og Town var heldige ikke at være bagud, også selvom det ikke havde været fortjent, for Ipswich havde også chancerne i første halvleg.

I anden halvleg kom Town bedst fra start, og generalt så var Slovan Liberec ikke nær så skarpe i anden halvleg.

Alun Armstrong headede et Jamie Clapham indlæg lige over mål, kort efter anden halvlegs start, og 10 minutter senere var det såmænd Hermann Hreidarsson der fyrede et godt skud af, som han dog måtte se reddet, af en efterhånden godt varm Antonin Kinsky.

Pablo Counago - altid en god præstation værdig20 minutter før tid bragte Town sig foran. Jim Magilton spillede en god bold ud på kanten til Alun Armstrong, Armstrong sendte derefter et perfekt indlæg ind over til den netop indskiftede Darren Bent, som der sikkert bragte Town foran 1 - 0.

Der skulle ikke gå mere end et minut før Slovan Liberec var meget tæt på at udligne. Andy Marshall gik forkert af et indlæg, men heldigvis headede ghanesiske Baffour Cyan på overliggeren, og reposten blev skudt over mål, til stor lettelse for Andy Marshall og tilskuererne på Portman Road, som der endelig var ved at vågne op.

Ipswich havde op til scoringen godt styr på tjekkerne, men efter Darren Bent bragte Town i spidsen, så var det som om at Town trak sig tilbage, og dermed overlod man spillet til Slovan Liberec det sidste kvarters tid af kampen.

Tjekkerne blev dog aldrig farlige, primært pga. godt forsvarsspil fra specielt Wayne Brown.

Værd at bemærke i kampens slutning var, at Slovan Liberecs spillere, ligesom FK Sartids, hele tiden lå ned, primært med krampe, og det er trods alt et tjekkisk mesterhold der er tale om.

Town holdt stillingen, og dermed blev det til en debutsejr til Joe Royle. Royle er ellers ikke, her fra starten, faldet i god jord hos hoveddelen af Towns supportere, men foreløbig så har han kun sejre at byde på, og faktisk så var det et forbedret Town-mandskab man så idag.

Bortset fra nogle kriminelle tidspunkter i forsvaret, så så det trods alt mere stabilt ud end før, og på midtbanen kom Jim Magilton ind, og spillede en rigtig god kamp som playmakeren. Pablo Counago er altid en trussel, lisgesom Alun Armstrong har spillet stærkt på det sidste.


Match facts

Portman Road,
Ipswich Town
1 - 0
Slovan Liberec
69.: Darren Bent
Halvleg: 0 - 0
Tilskuere: 16.138

Uds.
Holdene:

Uds.
Andy Marshall
Antonin Kinsky
Jamie Clapham
Tomas Zapotocny
John McGreal
45
Miroslav Holenak
Chris Makin
Lukas
Hermann Hreidarsson
Tomas Janu
Wayne Brown
Pavel Capek
73
Darren Ambrose
78
Hodur
78
Matt Holland
Jan Polak
Jim Magilton
Martin Zboncak
Pablo Counago
65
Slepicka
57
Alun Armstrong
Jan Nezmar
James Pullen
Udskiftere:
Hauzr
Thomas Gaardsøe
45
Holosko
Tommy Miller
Blaha
Fabian Wilnis
Petr Papousek
Finidi George
78
Slovak
73
Jermaine Wright
Ancic
78
Darren Bent
65
Baffour Cyan
57
Kort
60.: Thomas Gaardsøe - Gult kort 71.: Tomas Zapotocny - Gult kort
Match Stats
?
Skudforsøg
?
?
Skud på mål
?
?
Frispark - begået
?
?
Hjørnespark
?
1
Gule kort
1
0
Røde kort
0

© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch