Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Uge 37 [ Nyhedsarkiv ] Uge 39 »

Index Dato
Ambrose i storklubbers søgelys..... 22. september 2002 ITFC
Artikel: Så meget tjener topspillerne i Ipswich:..... 22. september 2002 ITFC
Supporter Club'en klar med sommerfest..... 20. september 2002 Supporter Club
God debut til Justin Miller..... 19. september 2002 ITFC
Optakt: Ipswich vil presse FK Sartid..... 18. september 2002 ITFC

Kort nyt September 2002

22 september 2002

Darren AmbroseBlot en måned inde i den nye sæson, er der allerede en Ipswich spiller som der har vagt speciel opmærksomhed hos storklubberne i Premier League, men det er hverken Matt Holland, Hermann Hreidarsson eller Marcus Bent. Det er til gengæld det nyeste skud på Ipswichs succesfulde ungdomsarbejde, Darren Ambrose.

Darren Ambrose har blot spillet ni førsteholdskampe, hvilket har kastet tre mål af sig. I disse ni kampe har Ambrose gjort sig så bemærket, at bl.a. Arsenal og Newcastle skulle være interesseret i at købe den dribblestærke spiller. Ambrose der netop fik sin debut mod Arsenal i Premier League sidste sæson.

Af mr


22 september 2002

Af Kenneth Andersen

Ipswich mangler fremdeles op til 5.000.000 £ for at kunne skabe balance i regnskabet for sæsonen 2002/2003. Ledelsen arbejder på højtryk for at skabe løsninger, der kan reducere gælden. Nu har den kig på den største udgiftspost, nemlig spillernes løn. Sagen er nemlig den, at Ipswich Town har udstyret sine spillere med gager på Premier League niveau, og det lader sig slet ikke gøre at hive en tilsvarende indtjening i land, når man kun er placeret i 1. division. Nu arbejdes der imidlertid på en plan, der skal få spillerne til et acceptere en lønnedgang, skønt de har kontrakt på noget andet.

Forleden kunne den engelske avis Daily Mirror afsløre, hvad Ipswich-spillerne tjener. Avisen afslører naturligvis ikke, hvorfra den har tallene, og man kan heller ikke udelukke, at den blot har resoneret sig frem til, hvor meget topspillerne tjener på Portman Road. Hvorom alting er, så afspejler de givet tingenes tilstand, ligesom de er forbundet med stor moro at studere. Her er de:

Matt Holland : 25.000 £ om ugen
Finidi George : 23.000 £ om ugen
Herman Hreidarsson : 22.000 £ om ugen
Matteo Sereni * : 22.000 £ om ugen
Marcus Bent : 20.000 £ om ugen
Jim Magilton : 18.000 £ om ugen
Andy Marshall: : 18.000 £ om ugen

* Sereni er pt. udlejet til Brescia

Hvorvidt ledelse og spillere er kommet frem til en endelig aftale står endnu hen i det uvisse. Imidlertid har flere medier rapporteret, at flere af spillerne at har accepteret. Forslaget går ud på, at de mest løntunge spillere går 10 % ned i løn, mens de lavest betalte må undvære 2 % af lønnen. Ipswich forpligter sig dog til at betale beløbet tilbage til spillerne, såfremt man sikrer sig oprykning til Premier League i sommeren 2003. En tilbagebetaling kan også komme på tale, hvis klubben får succes med at sælge spillere til den tid.

Læs hele artiklen: [ KLIK HER ].


20 september 2002

Skønt der er 10 måneder til næste års sommer, vil vi ikke undlade at gøre opmærksom på et arrangement, som vi allerede nu har i støbeskeen.

Supporter Club'en vil nemlig holde en sommerfest for alle medlemmer! De endelige detaljer er naturligvis ikke på plads, men i hovedtrækkene kan du forvente følgende:

Først på dagen afvikler vi en lille fodbolddyst. Vi deler 4-6 hold (5 mand på hvert hold), og afvikler en hyggelig turnering. Siden ruller vi den store grill frem, køber nogle store bøffer og lægger øl på køl. Vi har hyret Københavns bedste grillmester, der til daglig har ansvaret for én af de største restauranter i Københavns Lufthavn.

Vi vil sørge for gratis overnatning til alle, der kommer langvejs fra ... eller hvis du blot ikke kan overskue at tage hjem.

Arrangement vil koste omkring 200 kr., og du kan naturligvis også deltage, selv om du ikke kan/har lyst til at spille fodbold.

Af Kenneth Andersen


19 september 2002

Town har flere spillere ude på lån i øjeblikket, og senest er reserveholdets normale anfører Justin Miller lejet ud til Leyton Orient i tredje division foreløbig for en måned. Efter at havde siddet på bænken i lørdagens opgør mod Lincoln startede den unge sydafrikaner på banen i hjemmekampen mod Oxford United.

Leyton Orient tabte godt nok kampen 2-1, men Miller fik mange roser af både manager Paul Brush og holdets fans for sin indsats i det centrale forsvar. Miller havde også en fod med i Leyton Orients reduceringsmål, da han i det 93. minut sendte en lang bold frem i feltet som Oxfords Andy Crosby fik sendt i eget net.

Justin Miller selv glæder sig over skiftet og chancen for førsteholdsfodbold, og der er ingen tvivl om, at han kan hente værdifuld erfaring under sit ophold i London-klubben. George Burley havde i øvrigt taget turen til London for at se kampen, og han kan næppe være blevet skuffet over sin spillers indsats. Her er et udpluk af, hvad der stod på Leyton Orients message board efter kampen:

"In a class of his own... played an outstanding game IMHO..... wonder how long we will keep him for..."

"Totally agree. Miller looked a difference class. No nonsense, took control of the game and the only player with the exception of Thorpe who can be pleased with his contribution. Apparantly George Burley was there keeping an eye on him. Let`s hope he doesn`t want him back in a hurry!!"

"He was superb and to be honest, I felt sorry for him, especially playing at the back with a centre back who gets outpaced all the time now, and a make shift right back who likes pushing people when they are in the penalty box. I would love him to stay for longer but I have a feeling that Burley will want to give him a chance in his Ipswich side."

"Agreed. How refreshing to see a defender who can pass and run the ball out of defence, with pace, rather than give possession away."

"The only Fantastic O on the night."

"Granted - he did look good. Hope he can drag the rest of them along with him. When he decided to push forward in the second half, we looked far more dangerous. Well done Justin..."

Af Henrik Blond-Sørensen


18 september 2002

Et solidt forarbejde og grundig research er Ipswichs vigtigste våben, når de blå torsdag aften spiller hjemme mod jugoslaviske Sartid i UEFA Cup'en. Manager George Burley har således trukket på eksterne oplysninger, ligesom det er lykkedes at fremskaffe video med det østeuropæiske mandskab.

Sartid ekspederede walisiske Bangor ud af kvalifikationsrunden, og Burley har siden været i kontakt med trænerstaben for det slagne mandskab. Til den lokale avis East Anglian Daily Times udtaler Burley:
- De er et helt andet mandskab end Avenir Beggen. De lægger vægt på pasningsspillet, og har en virkelig rutineret midtbane. De opererer med en decideret sweeper og er teknisk set vældig stærke. De virker dog langsomme i opspillet, men vi planlægger at lægge dem under et stort pres for at spolere deres rytme i spillet.

Ipswich har alle mand til rådighed, når man ser bort fra Martijn Reuser, Chris Makin og Keith Branagan, der alle er skadede. George Burley varsler ændringer i forhold til holdet, der spillede 1-1 mod Norwich, men han vil naturligvis ikke afsløre hvilke. Et god bud er dog, at Pablo Couñago glider ind i startopstillingen på bekostning af Marcus Bent, ligesom Finidi George sandsynligvis vil være med på bænken.

Klubben tager UEFA Cup'en meget seriøst - primært fordi den kan være kilde til en ekstra indtægt, såfremt man når et par runder videre i turneringen. Ganske vist risikerer man, at det går ud over den hjemlige turnering, men med en tyngende gæld hængende over sig, har man ikke råd til at nedprioritere den europæiske klubturnering.

Der er allerede solgt 13.000 billetter til opgøret, og chancen for at over 20.000 tilskuere tropper op er absolut til stede. Bl.a. fordi unge under 16 år blot skal betale 2 £ for at sikre sig entré til Portman Road.

Kort om FK Sartid:

  • FK Sartid er fra byen Smederevo, 50 km. øst for Beograd.

  • FK Sartid kvalificerede sig til UEFA Cup'en ved at tabe pokalfinalen 0-1 til Røde Stjerne.

  • FK Sartid blev nr,. tre i ligaen efter Partizan Beograd og Røde Stjerne.

  • Klubbens største profil er Boris Vaskoviv, som er fast mand på det jugoslaviske landshold. Han spiller på den centrale midtbane.

  • Sartid gik videre til UEFA Cup'ens første runde ved at besejre Bangor fra Wales i kval'en. Bangor vandt hjemme med 1-0, men siden hev jugoslaverne den samlede sejr i land ved at vinde 2-0 i returkampen.

  • I 2001/2002 deltog man I TOTO Cup'en, hvor Dundee blev besejret samlet med 5-2 I første runde. Herefter fandt Sartid sin overmand i 1860 München, der vandt 6-3 over to kampe.

  • Topscorer i sidste sæson var den serbiske angriber Nenad Miroslavljevic med 15 mål.

  • FK Sartids Stadion har plads til 10.000 tilskuere.

Af Kenneth Andersen


DAVID JOHNSON, gammel målræv på Portman Road, har ikke helt glemt, hvor målet står. Scorede således hattrick for Nottingham Forest i weekenden. Forest vandt 3-0 over Grimsby, og de tre mål gjorde Johnson til topscorer i 1. division, hvor han nu er noteret for otte mål. Mon ikke mange Ipswich-fans savner den mørke angriber i en tid, hvor Town har svært ved at score ?

LEWIS PRICE, keeper på ungdomsholdet, er udtaget til det walisiske U-19 landshold. Også GERARD NASH kan glæde sig over en udtagelse - han er med på det irske U-17 landshold.

ULRICH LE PEN, lejesvend i franske Strassbourg, har i et interview udtrykt stort ønske om, at aftalen mellem Ipswich og Strassbourg kan gøres permanent. Le Pen indrømmer, at han og familien aldrig faldt til i det engelske, ligesom han udtrykker forundring over, at han aldrig fik en reel chance af George Burley.

RICHARD NAYLOR, reserveangriber uden udsigt til førsteholdet, har igen sagt nej til at lade sig leje ud. Både Oxford og Colchester fik nej, og hvis man i Ipswich Town begynder at undre sig over Naylors evige afvisninger, er det forståeligt. Naylor er ikke i nærheden af førsteholdet, så et par måneder på lån i mindre klubber burde da være at foretrække fremfor reservefodbold. Naylors kontrakt udløber efter denne sæson, og alt peger således på, at han forlader Portman Road på en fri transfer til næste sommer.

HERMAN HREIDARSSON, islandsk kæmpe i det defensive, rundede kamp nr. 100 for Ipswich mod Stoke.

IPSWICH TOWN FOOTBALL CLUB, tvinges måske til at betale en bøde, efter hundredvis af fans invaderede banen i lokalopgøret mod Norwich. Da hjemmeholdet fik tilkendt straffespark i overtiden forvandlede området sig foran North Stand til et menneskehav, og det har dommer Paul Durkin indberettet til det engelske fodboldforbund. I klubben håber man på, at det gode ry som fansene ellers har opbygget sikre, at man kun modtager en kraftig advarsel.

RICHARD NAYLOR, har sagt nej til at blive udlejet til Hull City i 3. division. Den danske manager Jan Mølby så Naylor som en fin mulighed, men Naylor har altså atter sagt nej til at spille på lån. Tidligere i denne sæson har Grimsby, Oldham og Peterborough også fået nej.

ERDEM ARTUN, reservespiller i Town, har sagt ja til en lejeaftale med Doncaster, som fører Conference League. Artun har i første omgang skrevet under på en 1 måneders lejeaftale. Også Justin Miller, anfører på reserveholdet, har ladet sig leje ud til Leyton Orient.

MARTIJN REUSER, kommer næppe til at spille før til november. Hollænderen har gennemgået en knæoperation, og det antages at han tidligst om 4-6 uger kan genoptage træningen. Reuser har kun spillet en enkelt gang i denne sæson, nemlig i 8-1 sejren over Avenir Beggen. Det var i denne kamp, at han blev skadet.

Hjemmekampen mod Norwich i søndags markerede samtidig åbningen af klubbens nye shop på Portman Road. Den hedder Planet Blue og er fire gange så stor som den gamle. Og pladsen er der god brug for, thi udvalget af diverse souvenirs mm. er fordoblet til 800 forskellige ting. Shoppen var en succes fra starten med lange køer foran butikken.

IAN PENNOCK, god bekendt af den skandinaviske Supporter's Club, er netop valgt som ny formand for den lokale Supporter's Club i Ipswich. Han efterfølger Philip Housely, der i mere end 15 år har siddet på posten.

LIGA CUP, Ipswich kommer til at møde Brighton & Hove Albion i Liga Cup'ens 2. runde. Kampen bliver spillet på Portman Road, og som noget nyt i år spilles der ikke med returkamp i 1. og 2. runde. Kampen bliver spillet enten d. 24 eller 25. september.

MATT BLOOMFIELD, er netop blevet udtaget til det engelske U/19 landshold.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch