Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Uge 39 [ Nyhedsarkiv ] Uge 41 »

Index Dato
Town-spillere i racisme-sag..... 5. oktober 2002 ITFC
Gaardsøes møde med Burley..... 2. oktober 2002 ITFC
Nyt forum..... 30. september 2002 ITFC

Kort nyt September/oktober 2002

2 oktober 2002

UEFA har nu valgt at gå ind i sagen om racisme mod to af Ipswich-spillere. Marcus Bent og Finidi George kunne efter sejren i Jugoslaven over Sartid i UEFA Cup'en berette om adskillige racistiske tilråb og attituder fra hjemmepublikummet.

Ganske vist har Ipswich Town Football Club besluttet ikke at indberette sagen for UEFA, men efter sagen har fyldt en vis del i pressen, har fodboldforbundet valgt at undersøge sagen nærmere på eget initiativ.

- Det var et fjendtligt publikum; Der var masser af racistiske tilråb og de spyttede efter dig, når du kom tæt nok på, sukkede Marcus Bent efter matchen.

- Det var meget provokerende, og jeg kunne også høre abelyde.

Finidi George, som har spillet stribevis af kampe rundt omkring i Europa, tog også bladet fra munden:

- Jeg kunne høre dem hele tiden, og det var ikke pæne ord. Det er ikke det værste jeg har oplevet, men det var slemt nok.

Mike Lee fra UEFA afslører, at man vil undersøge sagen nærmere, og der kan forventes en afklaring på næste torsdag. Tidligere har Liverpools Emilie Heskey måtte lægge ryg til lignende tilråb og attituder, da Liverpool spillede ude mod Valencia. Heller ikke Arsenals Thierry Henry gik ram forbi, da englænderne spillede ude mod PSV Eindhoven.

En talsmand fra FK Sartid har dog kommenteret sagen som det pure opspind, og han nægter, at begivenhederne har fundet sted.

Af Kenneth Andersen


2 oktober 2002

George Burleys beslutning om at tage et møde med alle førsteholdsspillere mand for mand i slutningen af sidste sæson, skabte en smule nervøsitet for danske Thomas Gaardsøe. Han indrømmer, at han var bange for, hvad manageren ville sige, nu hvor nedrykningen var en realitet med nederlaget i Liverpool.

Den unge dansker, der ankom til Portman Road i sommeren 2001 fra AaB, havde spillet fire kampe over hele sæsonen, men han havde ikke været på holdet siden nytårsdag, hvor Charlton havde besejret Ipswich med 3-2.

"Burley havde arrangeret disse møder med alle førsteholdsspillerne, og jeg må indrømme, at frygtede lidt, hvad han ville sige til mig" husker Gaardsøe.

"Det havde været en vanskelig sæson for alle i klubben, og jeg vidste ikke rigtig, hvad der skulle ske."

Men Thomas havde ingen grund til nervøsitet, thi bossen havde kun rosende ord til den 22-årige dansker.

"Vi havde en god snak, og han sagde nogle virkelig pæne ting til mig. Han sagde, at han troede på mig, at jeg var ung om stadig behøvede noget tid til at falde til. Ikke blot i Ipswich, men også i landet som helhed."

"Jeg forlod mødet med glæde, og det hjalp ganske sikkert til at få en lidt bedre sommer."

"Men jeg ved, at året i år er et stort for mig. Jeg har haft tid til at forberede mig sammen med de andre, og jeg ahr en bedre fornemmelse af, hvordan spillet og den specielle engelske stil er."

Begyndelsen på sæsonen har dog også været tilfredsstillende personligt for Gaardsøe, selv om han på det sidste har mistet pladsen i det centrale forsvar.

"Jeg føler, jeg har spillet okay. Der er naturligvis meget at lære, men jeg har selvtillid, og at spille ved siden af Herman Hreidarsson og Venus hjælper med. Tony Mowbray har også været god under træningen og har arbejdet intenst med mig, mens Simon Thadani har taget sig af det fysiske arbejde."

Skønt Gaardsøe egentlig kan spille samtlige fire pladser i forsvaret og desuden kan anvendes på den defensive midtbane, så er han ikke selv i tvivl om, hvor han selv helst vil optræde:

"Førstevalget er det centrale forsvar. Det er her jeg føler mig bedst hjemme, og jeg tror klubben får mest ud af mig på den position."

Forskellen

Når snakken falder på forskellen mellem dansk og engelsk fodbold, hæfter jyden sig ved en specielt ting:

"Den atmosfære som f.eks. 27.000 tilskuere til Leicester kampen gav, var helt fantastisk. Fodboldfans er langt mere entusiastiske i England end i Danmark. Der er ikke den samme passion for spillet som i England. Der er det hovedsageligt mænd, som går til kampene. I bedste fald mødes de med vennerne og får en øl eller to inden kick off. I England er det langt mere familier, som går til fodbold. Det gør en hel dag ud af det, og de er i det hele taget langt mere optaget af fodbold. De spenderer gerne deres penge på sæsonkort, mens man i Danmark hellere bruger pengene på ferier.

Af Kenneth Andersen


2 oktober 2002

Nu har du chancen for at komme med din aktuelle mening omkring Ipswich Town FC, eller Supporter Club'en. Sæt nogle diskusioner igang, og lad os lave det til et fast mødested for alle Town supporters.

Klik her for at komme til forumet: [ ITFC Supporters Club Forum ].

Af mr


DAVID JOHNSON, gammel målræv på Portman Road, har ikke helt glemt, hvor målet står. Scorede således hattrick for Nottingham Forest i weekenden. Forest vandt 3-0 over Grimsby, og de tre mål gjorde Johnson til topscorer i 1. division, hvor han nu er noteret for otte mål. Mon ikke mange Ipswich-fans savner den mørke angriber i en tid, hvor Town har svært ved at score ?

LEWIS PRICE, keeper på ungdomsholdet, er udtaget til det walisiske U-19 landshold. Også GERARD NASH kan glæde sig over en udtagelse - han er med på det irske U-17 landshold.

ULRICH LE PEN, lejesvend i franske Strassbourg, har i et interview udtrykt stort ønske om, at aftalen mellem Ipswich og Strassbourg kan gøres permanent. Le Pen indrømmer, at han og familien aldrig faldt til i det engelske, ligesom han udtrykker forundring over, at han aldrig fik en reel chance af George Burley.

RICHARD NAYLOR, reserveangriber uden udsigt til førsteholdet, har igen sagt nej til at lade sig leje ud. Både Oxford og Colchester fik nej, og hvis man i Ipswich Town begynder at undre sig over Naylors evige afvisninger, er det forståeligt. Naylor er ikke i nærheden af førsteholdet, så et par måneder på lån i mindre klubber burde da være at foretrække fremfor reservefodbold. Naylors kontrakt udløber efter denne sæson, og alt peger således på, at han forlader Portman Road på en fri transfer til næste sommer.

HERMAN HREIDARSSON, islandsk kæmpe i det defensive, rundede kamp nr. 100 for Ipswich mod Stoke.

IPSWICH TOWN FOOTBALL CLUB, tvinges måske til at betale en bøde, efter hundredvis af fans invaderede banen i lokalopgøret mod Norwich. Da hjemmeholdet fik tilkendt straffespark i overtiden forvandlede området sig foran North Stand til et menneskehav, og det har dommer Paul Durkin indberettet til det engelske fodboldforbund. I klubben håber man på, at det gode ry som fansene ellers har opbygget sikre, at man kun modtager en kraftig advarsel.

RICHARD NAYLOR, har sagt nej til at blive udlejet til Hull City i 3. division. Den danske manager Jan Mølby så Naylor som en fin mulighed, men Naylor har altså atter sagt nej til at spille på lån. Tidligere i denne sæson har Grimsby, Oldham og Peterborough også fået nej.

ERDEM ARTUN, reservespiller i Town, har sagt ja til en lejeaftale med Doncaster, som fører Conference League. Artun har i første omgang skrevet under på en 1 måneders lejeaftale. Også Justin Miller, anfører på reserveholdet, har ladet sig leje ud til Leyton Orient.

MARTIJN REUSER, kommer næppe til at spille før til november. Hollænderen har gennemgået en knæoperation, og det antages at han tidligst om 4-6 uger kan genoptage træningen. Reuser har kun spillet en enkelt gang i denne sæson, nemlig i 8-1 sejren over Avenir Beggen. Det var i denne kamp, at han blev skadet.

Hjemmekampen mod Norwich i søndags markerede samtidig åbningen af klubbens nye shop på Portman Road. Den hedder Planet Blue og er fire gange så stor som den gamle. Og pladsen er der god brug for, thi udvalget af diverse souvenirs mm. er fordoblet til 800 forskellige ting. Shoppen var en succes fra starten med lange køer foran butikken.

IAN PENNOCK, god bekendt af den skandinaviske Supporter's Club, er netop valgt som ny formand for den lokale Supporter's Club i Ipswich. Han efterfølger Philip Housely, der i mere end 15 år har siddet på posten.

LIGA CUP, Ipswich kommer til at møde Brighton & Hove Albion i Liga Cup'ens 2. runde. Kampen bliver spillet på Portman Road, og som noget nyt i år spilles der ikke med returkamp i 1. og 2. runde. Kampen bliver spillet enten d. 24 eller 25. september.

MATT BLOOMFIELD, er netop blevet udtaget til det engelske U/19 landshold.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch