Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Uge 40 [ Nyhedsarkiv ] Uge 42 »

Index Dato
Burley fyret..... 11. oktober 2002 ITFC
Ipswich møder tjekkisk mesterhold..... 8. oktober 2002 ITFC

Kort nyt Oktober 2002

11 oktober 2002

11 oktober blev endestationen for George Burleys managerkarriere på Portman Road. Ledelsen i Ipswich valgte nemlig idag at fyre George Burley. Fyringen kommer på baggrund af de sidste 12 måneders nedtur på Portman Road, hvor man først rykkede ned i 1. division, og hvor Town nu ligger på en skuffende 19.-plads. Tony Mowbray er manden som der imidletid har fået jobbet indtil der er fundet en ny.

Det er dog langt fra de skidte måneder man skal huske tilbage på, som trofast fan af Ipswich. George Burley var manden overtog et noget ramponeret Town-mandskab i slutningen af 1994, hvor der skulle mere et mirakel til for at redde Town fra nedrykning. I år 2000 kom en af Burleys største triumfer i hus, da Town vandt 4 - 2 over Barnsley i Play-Off finalen.

Derefter blev Ipswich helt sensationelt nr. 5 i Premier League den efterfølgende sæson, og så var europæisk fodbold igen på programmet. Men i sidste sæson begyndte tingene at gå den anden vej, og da Burley ikke har formået at vende skuden, så sagde ledelsen i Ipswich pænt farvel til George Burley idag.

Som sagt overtog Burley managerposten i Ipswich i december 1994 efter John Lyall. Geroge Burley havde dengang lige sagt sit manager job op i 3. divisionsklubben Colchester, og fire dage efter stod han i spidsen for den klub som havde givet ham mange store minder som spiller.

Hvad George Burley overtog i Ipswich var nærmest en ruin. Sæsonen 94/95 vil af Town fans altid blive husket som en af de dårligste. Ikke siden sæsonen 46/47 havde så mange spillere fået chancen på førsteholdet, og Town slog rekorden for mindst antal point i Premier Leagues historie, en rekord som trods alt er blevet slået.

Allerede i starten introducerede George Burley nye unge spillere til førsteholdet, men det var først i den første sæson i 1. division at disse begyndte med at blomstrer op. James Scowcroft og Richard Wright var nogle af de første, ligesom Adam Tanner, dengang, så ud til at have en lovende fremtid. Trods en halvskidt start på sæsonen 95/96, så endte Town som nummer syv. Det er dog vigtigt at huske at Town dengang langfra havde så stærk en trup som den vi har idag.

De unge spillere begyndte så småt at gøre deres indtog i klubben, og da pengene dengang var små i Town, hvilket de også er idag, så gav Burley dem chancen. Kieron Dyer, Richard Wright og James Scowcroft var nogle af dem, mens flere ventede i kulissen.

Burley havde ikke finanserne til at købe spillere (dog blev Jason Cundy og Bobby Petta hentet til klubben, spillere som kom til at betyde en hel del for klubben), men han havde fået reorganiseret holdet og havde skiftet til et 5-3-2 system. Town sluttede som nummer 4 i 96/97 sæsonen, men hvor det hele glippede i Play Off semifinalen mod Sheffield United. Denne Play Off semifinale skulle vise sig at være den første af fire.

I sæsonen 97/98 lavede Burley et af sine bedste køb, et af de bedste foretaget af klubben. I sommeren hentede Burley nemlig Matt Holland til klubben fra Bournemouth for 800.000£, en handel der bl.a. var finaseret af afgangen fra Claus Thomsen til Everton.

Endnu engang blev Town spidset af med en Play Off plads, og endnu engang glippede det. Denne gang var det Charlton Athletic der snød Town fra en finale plads.

Towns hold blev efterhånden stærkere og stærkere, og Town fik ry for at spille noget af det bedste passing spil i 1. division. Det var dog endnu engang ikke nok til at sikre oprykning i sæsonen 98/99. Bolton Wanderers besejrede Town på reglen om udebanemål. Da det for trejde gang ikke lykkedes Town at rykke op, sagde et af Englands største talenter farvel til Ipswich. Der er tale om Kieron Dyer, hvis talent var blevet for stort til at spille i 1. division. Ipswich nød godt af handlen, hvor Newcastle United pungede ud med 6 mio.£, og for første gang i lang tid havde man nu orden i regnskabet.

Fra 1999 til 2001 nød Burley sine største triumfer med Town. I år 2000 vandt Ipswich først i et par dramatiske Play Off kampe mod Bolton Wanderers, og bagefter slog man Barnsley med 4 - 2 i en fremragende finale på Wembley. Oprykningen var endelig i hus!

Før Towns første sæson i Premier League tippede samtlige bookmakere Town som sikker nedrykker, men her tog Burley og co. den engelsk fodbold med storm. Town sluttede sensationelt som nummer 5, med sejr over bl.a. Leeds United og Liverpool.

5.-pladsen betød at Town kom med i UEFA Cup'en, og det var første gang i godt 20 år, at der igen stod europæisk fodbold på programmet i Ipswich. George Burley blev efter denne sæson hyldet med flere priser. Blandt de største var selvfølgelig The F.A. Barclaycard Manager of the Year Award, og Managers Manager of the Year Award.

Måske var det den europæiske fodbold som der tod noget af kræfterne fra Town. I sidste sæson rykkede vi som bekendt ned, og stilen har nærmest forsat her i denne sæson, og det var nok en af grundende til at ledelsen idag valgte at fyre Burley.

Ipswich har holdt tæt med udtalelser om en ny mand på posten, men noget tyder på at det måske kan blive en gammel Town-spiller som der bliver den ny man i sædet, og her er tre navne blevet nævnt; Brian Talbot - pt. Rushden & Diamonds, Terry Buther - pt. Motherwell, og Tony Mowbray, som lige nu står i spidsen for Town.

Af andre gisningerne fra det engelske kan bl.a. nævnes et så interessant navn som David O'Leary forhenværende Leeds United, men også den nylig fyret Peter Reid i Sunderland lurer måske i kulissen.

Et er sikkert David Sheepshansk vælger den næste manager med omhu.

Af mr


8 oktober 2002

Der blev idag trukket lod til UEFA Cup'ens 2. runde, hvor det blev afgjort hvem Ipswich møder i næste runde af UEFA Cup'en. Ipswichs modstander bliver, for nogen ukendte, Slovan Liberec fra Tjekkiet. Navnet siger måske ikke så meget hos de fleste, men det er rent faktisk et rigtigt klassemandskab Ipswich skal op imod.

Mange forbinder tjekkisk fodbold med Prag-klubberne, Sparta og Slavia, men inden for de sidste fem års tid har Slovan Liberec stødt og roligt begyndt at rører på sig. Så sent som i sidste sæson viste det tjekkiske mandskab klassen, da de et point foran Sparta Prag vandt det tjekkiske mesterskab.

Det er ikke i tjekkernes første kamp af dette års UEFA Cup, at man finder et af klubbens hidtil største resultater. Slovan Liberec blev som før nævnt mester i sidste sæson, og derfor skulle holdet ud i en 3. rundes kvalifikationskamp mod de italienske giganter AC Milan. Slovan Liberec tabte den første kamp på San Siro med 1 - 0, men tjekkerne besejrede AC Milan hjemme med 2 - 1, men røg ud pga. reglen om udebanemål.

Slovan Liberecs resultat mod AC Milan taler for sig selv, da alle som følger en lille smule med i Champions League ved hvor stærke AC Milan er i år, og det italienske storhold tippes da også af mange til titlen som Champions League vinder 2003.

I UEFA Cup'ens 1. runde mødte Slovan Liberec det georgiske mesterhold, Dinamo Tblisi. Slovan Liberec vandt ikke alt for overbevisende med 3 - 2 hjemme, men Liberec viste styrken på udebane og vandt med 1 - 0.

Generelt er Slovan Liberec et stærkt hold, og de ser ud til at have skræmmende østeuropæisk styrke. Efter de første otte kampe i den tjekkiske liga, er det kun blevet til et nederlag, og det endda på hjemmebane. Trods succesen så har klubben ikke fostret store tjekkiske stjernespillere, og rent faktisk så har klubben - efter vores oplysninger - kun en landsholdsspiller lige pt., nemlig Vladimir Kozuch fra Slovakiet.

Alt i alt en svær modstander for Town, men spændende at se om Ipswich kan beholde rekorden som ubesejret i en europæisk cup kamp på hjemmebane, og om Burleys tropper kan diske op med en lille overraskelse?

Af mr

© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch