Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Uge 43 [ Nyhedsarkiv ] Uge 45 »

Index Dato
Keith Branagan stopper karrieren..... 31. oktober 2002 ITFC
Burley snød Stoke City, Yorath fyret!..... 31. oktober 2002 ITFC
City-spillere som låneemner?..... 29. oktober 2002 ITFC
Donachie-handlen på plads..... 29. oktober 2002 ITFC
Joe Royle factfile..... 28. oktober 2002 ITFC
Joe Royle ny manager..... 28. oktober 2002 ITFC

Kort nyt Oktober/november 2002

31 oktober 2002

Keith BranaganKeith Branagan besluttede i dag at indstille karrieren, efter han de sidste ni måneder har døjet med en skulder skade. Branagans beslutning kommer efter han i tirsdag besøgte den specialist som han blev opereret hos i april.

Den tidligere irske landsholdsmålmand startede ellers fornylig på genoptræningen, men da han stadigvæk kunne mærke smerten i skulderen, blev han rådet til at stoppe karrieren.

Keith Branagans karriere i Ipswich startede i 2000, da han kom til Town på lån, og derefter skiftede til Town på permanent basis. Branagan startede inde tre gange, plus han blev indskiftet en gang.

Branagans beslutning kan få Joe Royle til at bringe en ny målmand til Portman Road, som backup for Andy Marshall og James Pullen, og sætter endnu engang skub i rygterne om en keeper fra Manchester City. Så sent som i sommers havde Town to målmænd på prøve i Jeff Cassar og Ian Feuer, men ingen af dem imponerede Towns daværende manager, George Burley. Burley prøvede også at få fat i den islandske keeper Olafur Gottskalksson fra Brentford, men han afslog fordi han ville være garanteret førsteholdsfodbold.

Branagans karriere forsætter dog i fodbolden eftersom, han vælger at forsætte som målmandstræning, og efter stor sandsynlighed starter han i sin tidligere klub, Bolton Wanderers.

Af mr


31 oktober 2002

George Burleys forhandlinger med Stoke City gik igår i stå med den islandske ledelse i Stoke. Ledelsen i Stoke City havde ellers annonceret et pressemøde kl. 14.30 idag, men da man ikke kunne blive enig med Burley blev dette aflyst.

George Burley inden for de sidste dages tid stærkt ud til at overtage jobbet i Stoke City, efter den tidligere manager, Steve Quiterill, nu nyder tjansen som assistent manager i Sunderland.

Stoke Citys supportere havde ellers set frem til at få George Burley som manager, men de måtte i dag drage skuffelsens suk, eftersom Burley ikke kunne blive enig med ledelsen. Nye emner i Stoke City er Bryan Robson og Peter Reid, som der også var i søgelyset hos Ipswich.

George Burleys pludselige beslutning omkring jobbet i Stoke kunne skyldes at Sheffield Wedensdays manager, den tidligere walisiske landsholdstræner, Terry Yorath, blev fyret i dag, men det rygte har Burley selv afslået.

Så sent som i tirsdags underskrev Terry Yoraths assistent manager, Willie Donachie, en 2½-årig kontrakt med Ipswich, og som undertegnet skrev kunne det skyldes, at situationen i Sheffield Wedensday ikke så alt for lys ud for trænerteamet, hvilket blev bekræftet i dag.

Af mr


29 oktober 2002

Efter Towns ansættelse af Joe Royle har rygterne svirret omkring eventuelle indkøb, men ledelsen har givet klar besked om, at der ikke er penge til rådighed til nye spillere. Det har alligevel sat gang i spekulationerne om Royle er interesseret i at bringe nogle af sine gamle spillere fra Manchester City til Ipswich på lån.

Royle skulle således være interesseret i at bringe den hollandske forsvarsspiller Gerard Wiekens til klubben. Wiekens kom til City i 1997 fra SC Veendam, og har siden både været med i såvel Premier League som 2. division.

Af andre emner skulle være "Targetman" Shaun Goater. Goater blev topscorer i 1. division i sidste sæson, og havde en stor andel i City's oprykning. Goater har dog aldrig rigtig slået til i Premier League, hvor Manchester-klubber altid har bragt store spillere til klubben, bl.a. Nicholas Anelka.

Rygterne ligger dog en smule ud i teorien, men det er sandsynligt at Ipswich vælger at låne en spiller eller to, da det stadigvæk er muligt at låne spillere for de engelske divisionsklubber.

Af mr


29 oktober 2002

Willie DonachieAllerede efter en dag på jobbet, er Joe Royle klar til at bringe en ny mand til klubben, men det er ikke i form af en spiller, dertil har Ipswich ikke råd, men derimod er det Sheffield Wedensdays assistent træner, Willie Donachie. Sheffield Wedensday har accepteret Ipswichs bud på £50.000 som kompentation for Willie Donachie.

Willie Donachie har været Joe Royles højrehånd i alle Royles klubber, Oldham, Everton og Manchester City. Willie Donachie er pt. stadigvæk ansat af Wedensday, men Donachie var allerede med til Royles første træning i dag, tirsdag.

Donachie, der som spiller spillede for Manchester City, ser efter al sandsynlighed ud til at skrive en 2½-årig kontrakt med Ipswich, ligesom Joe Royle satte sin underskrift på en 2½-årig kontrakt igår.

Sheffield Wedensdays manager, Terry Yorath, bragte Donachie til Wedensday-klubben i november sidste år, og her er man ked af at miste waliseren: "Han har arbejdet hårdt med spillerne, og han er en god træner, selvom resultaterne ikke altid har været der." udtaler Yorath.

Men det er iøvrigt ikke sikkert at Donachie havde været i Wedensday i så lang tid alligevel. Således var og er Terry Yorath job i farer efter en middelmådig sæsonstart, og en evt. fyring kunne have fået konsekvens for Donachie.

Den næsten 100% sikre ansættelse af Willie Donachie medfører at Tony Mowbray nu er førsteholdstræner. Joe Royle var glad for at Mowbray ville forsætte, eftersom han kender spillerne bedst, indtil Royle selv får dannet sig et indtryk.

Af mr


28 oktober 2002

1949: Født d. 8. april i Liverpool

1966: Debuterer som 16-årig for Everton. Han spiller i alt 232 kampe og scorer 102 gange for The Toffeemen.

1968: I FA Cup finalen hvor Everton taber 0-1 til WBA.

1970: Engelsk mester med Everton

1971: Spiller sin første landskamp for England mod Malta. Det bliver til i alt otte landskampe.

1974: Skifter i december til Manchester City. Det bliver til 99 kampe med 23 mål til følge på Maine Road.

1976: Vinder sammen med Manchester City Liga Cup finalen. Royle scorer i alle runder undtagen i selve finalen.

1977: Spiller sin sidste landskamp for England mod Luxembourg. Skifter i november til Bristol City, hvor han noteres for 19 mål i 101 ligakampe.

1980: Norwich betaler 60.000 £ for Joe Royle i august. Norwich rykker ned fra den bedste række, men Royle kåres som Årets Spiller på Carrow Road.

1982: En knæskade tvinger ham til at indstille karrieren efter 47 kampe (10 mål) for Norwich. I juli tager han hul på en managerkarriere, da Oldham ansætter ham.

1990: Fører Oldham til Liga Cup finalen, hvor Nottingham viser sig for stærk og vinder 1-0. Sideløbende har Oldham også succes i FA Cup'en, hvor man når frem til semifinalen. Her vinder Manchester United med 2-1 efter omkamp.

1991: Oldham vinder 2. division og rykker dermed op i den bedste række.

1994: Joe Royle tager imod Evertons tilbud om at efterfølge Mike Walker i november. Everton ligger i bunden, men Royle fører dem fri af nedrykning.

1995: Everton vinder FA Cup finalen med en 1-0 sejr over Manchester United.

1997: Royle forlader Everton, da han ikke kan få de transferpenge, han vil have. Det sker 27. marts

1998: Ansættes hos Manchester City, der ligger i bunden af 1.division i februar. Royle er ikke i stand til at redde klubben fra nedrykning til 2. division.

1999: Manchester City vinder play off finalen over Gillingham og rykker tilbage til 1. division.

2000: Manchester City bliver nr. 2 i 1. division og vender tilbage til Premier League.

2001: Rykker ned med Manchester City og bliver fyret. Royle forlanger 50.000 £ for uberettiget fyring - en sag som der stadig forhandles om.

Af Kenneth Andersen


28 oktober 2002

Ipswich ledelsen har netop offentliggjort hvem der bliver Towns nye manager. Ledelsen havde indkaldt til pressemøde kl. 16.00, og her blev det så gjort til kende, at Joe Royle bliver Towns næste manager.

Ansættelsen af Joe Royle er dog ikke just blevet modtaget med glæde af Towns supportere. Før, under og efter lørdagens kamp mod Gillingham gjorde Towns supportere det klart, at Joe Royle ikke er den rette mand for Ipswich. Der blev bøde før og under kampen sunget - med et pænt ord - negative sange mod Joe Royle, og efter kampen troppede en stor gruppe Town-tilhængere op for at demostrere mod Towns ledelse.

Joe Royle har dog i sinde at vise kritikkerne at de er forkert på den, hvilket man vel også burde forvente. Joe Royle har således udtalt, at han efter fyringen i Manchester City har modtaget fornuftige tilbud om diverse managerposter, men at han ville vente til det rigtige tilbud kom, og det blev altså tilbudet fra Ipswich.

Joe Royle har tidligere stået i spidsen for tre klubber, Oldham, Everton og Manchester City. Joe Royle startede sin manager karriere i Oldham, hvor han sad på posten i hele 12 år, og bl.a. førte Oldham op i 1. division. Efter nogle iøjenfaldende resultater hos Oldham, meldte Everton sin interesse, og d. 10 november 1994 signerede han således en kontrakt med Everton.

Joe Royle formåede ikke at levere de flotte resultater i Everton som han gjorde i Oldham, og den 27 marts 1997 resultaterede det i en fyring af Joe Royle. Der skulle gå godt et år før Royle igen satte sig på managerposten, og denne gang blev det i Manchester City.

Joe Royle overtog et City-hold, som der faktisk var favoritter til at vinde 1. division efter nedrykningen fra Premier League, men helt katastrofalt, så endte City med at kæmpe om nedrykning, og det kunne Royle ikke rette op, så han måtte med City ned i 2. division. Herfra førte Royle Manchester City direkte op i Premier League, bl.a. på baggrund af at man nuppede den direkte oprykningsplads til fordel for Ipswich.

I sæsonen 2000/01 havde Joe Royle dermed med et Premier League-hold at gøre igen, men glæden varede kort, for City var blevet spået som det 1. divisionshold der ville klare sig bedst i Premier League, men sådan gik det ikke for Royles tropper, bl.a. fordi man i "håbets kamp om overlevelse" tabte 2 - 1 til, tjaa gæt selv...?

Joe Royles blev fyret to dage efter Manchester Citys sidste kamp i Premier League mod Chelsea, og siden har Royle ikke stået i spidsen for nogen klub.

Det skal blive spændende at se hvad Royle kan udrette i Ipswich. Royle har resultaterne fra de lavere divisioner, og man kan kun håbe på det bedste for denne sæson. Ser man længere frem i tiden, og en evt. plads i Premier League, kommer man måske til at tvivle lidt mere på Royles evner, efter hans resultater med både Everton og Manchester City, men nu skal vi lige derop først...

Af mr


DEAN BOWDITCH, er blevet udtaget til det engelske U/17-landshold til kampen d. 11 december mod Frankrig på Glandford Park, Scunthorpe.

THOMAS GAARDSØE, kan på lørdag fejre både sin 23 års fødselsdag samtidigt med at han runder de 20 kampe for Ipswich, når Town hjemme på Portman Road tager imod Coventry. Gaardsøe har nydt godt af Royles ansættelse, og han har stort set spillet alle kampene siden Royle kom til klubben. Kampen kommer også til at koste Ipswich kassen, eftersom Gaardsøes tidligere klub, AaB, er blevet lovet £150.000 efter Gaardsøes 20. og 40. kamp i den prægtige blå trøje.

NABIL ABIDALLAH, er igen kommet ind i varmen. George Burley havde sendt den lille hollandske tekninker ned og træne med reserverne, men efter Royles ankomst er Abidallah igen at finde i førsteholdstruppen, og ikke nok med det, for Royle har også udtalt at hvis Abidallah forsætter stilen så kan han risikere at gøre ligesom Thomas Gaardsøe, og spille sig helt ind på førsteholdet.

AMIR KARIC, har netop fået sin kontrakt ophævet med Town. Amir Karic er med omgående virkning vendt tilbage til sin gamle klub Maribor Branik. Karic fik aldrig chancen hos Town, og vil nok kun blive husket som et af de største fejlkøb foretaget af George Burley, da han i sommeren 2000 bragte den slovenske landsholdsback til Ipswich.

WORTHINGTON CUP 3. RUNDE: Der er blevet trukket lod til Worthington Cup'ens (Liga Cup) 3. runde. Ipswichs modstander bliver Middlesbrough fra Premier League, et hold som vi har vundet over de sidste to sæsoner i Premier League. Middlesbrough har dog fået en god start på denne sæson, modsat Towns. Kampen bliver spillet hjemme på Portman Road, og afvikles enten d. 5. eller 6. november.

WORTHINGTON CUP 4. RUNDE: Ipswich skal i næste runde af Worthington Cup'en møde Liverpool. Liverpool, som der skal prøve at forsvare titlen, ligger suverænt nummer et i Premier League, og at mødet finder sted på Anfield Road gør bestemt ikke sagen nemmere for Town. Kampen spilles enten d. 3. eller 4. november.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch