Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Uge 50 [ Nyhedsarkiv ] Uge 52 »

Index Dato
Spillersalg tæt på ?..... 22. december 2002 ITFC
Charvet træner med Town..... 21. december 2002 ITFC
Preview: Portsmouth - ITFC..... 20. december 2002 ITFC
Youth Academy i UEFA's søgelys..... 18. december 2002 ITFC
Wayne Brown skifter til Watford..... 18. december 2002 ITFC

Kort nyt December 2002

22 december 2002

Ganske vist har ledelsen med Sheepshanks i front udstedt garanti for, at Ipswich Town Football Club ikke behøver at sælge spillere, når det såkaldte transfervindue åbner på ny efter nytår. Alligevel vurderer mange, at mindst én spiller forlader Portman Road i løbet af kort tid. Muligvis er der så megen styr på afviklingen af gælden, at man ikke er presset til at sælge her og nu.David Sheepshanks Imidlertid er der andre faktorer, der taler for, at klubben vælger at sige ja til en rivaliserende klub på frierfødder, såfremt kassen stemmer.

Først og fremmest kan et tilbud på en given spiller blive så attraktivt, at ledelsen ikke kan tillade sig at sige nej. Thi der er fremdeles en gæld, som der skal gnaves af på. De sidste tal fortæller, at Ipswich Town har oparbejdet en gæld på 31,5 mill. £ (hvoraf de 25 mill. £ er bundet til det nye stadionbyggeri).

For det andet betyder gælden, at den nybagte manager Joe Royle ikke kan udstyres med penge til at hente nye spillere. På papiret råder han ganske vist over et stærkt materiale til den næstbedste række, men Royle har naturligvis sine idéer om, hvordan han gør Ipswichs stærkest på banen. Men så længe han ikke kan hente de typer, som han gerne vil, så vil det alt andet lige tage længere tid, at bygge det hold op, som han ønsker. Derfor skal han genere nogle penge først, såfremt han agter at tilføre nyt blod. Og det kan han kun gøre ved at sælge først.

Den tredje faktor, som ikke er uvæsentlig er spillernes eget ønske om at komme væk. F.eks. vil ingen kunne fortænke Matt Holland i at skifte, hvis det rigtige tilbud dukker op. Dels virker det som om, han er gået i stå, dels bør han spille i den bedste række for at styrke sin kandidatur til det irske landshold. Et skifte virker på mange måder som den logiske ting for Matt Holland netop nu.

Hvem er salgbar ?

På det seneste har flere rygter floreret i britiske presse og blandt Ipswich-fans. De vil alle vide, at 3-4 af Ipswich-spillerne er potentiel som salgsobjekt, og at der findes klubber som er mere end interesseret i at købe.

Det drejer sig først om fremmest om kometen Darren Ambrose, som sættes i forbindelse med Aston Villa, Arsenal og Newcastle. Der tales om beløb på mellem 3.500.000 og 5.000.000 £, og rygterne har fået ny næring på det seneste. Ambrose har nemlig kun været bænkevarme i adskillige kampe, selv om han har været et af sæsonens få lyspunkter. Og årsagen skulle angiveligt være, fordi Ipswich allerede har indgået en aftale om et salg, og at man er bange for, at han bliver skadet!

Også Matt Holland er oplagt - og det er nok den spiller, som undertegnede tror mest på som værende på vej væk. Medierne taler om, at Aston Villa vil vende tilbage til januar med et bud, ligesom Sunderland også er sat i forbindelse med Towns populære kaptajn.

Herman Hreidarsson er også en eftertraget herre. Birmingham, West Browmich og Everton er åbenbart efter den bomstærke islænding, men en handel kan blokeres af Hreidarsson selv. Han trives sammen med familien i egnen omkring Ipswich, og synes svær at lokke væk pt. Dertil kommer, at han næppe kan score en så lukrativ kontrakt, som den har opnået i Town. Dertil at den økonomiske krise i fodboldens verden for stor og tung.

Slutteligt er Ulrich Le Pen og Matteo Sereni som bekendt begge lånt ud, men det kan ikke afvises, at disse låneftale konverteres til deciderede handler. I al fald har Sheepshanks bedyret, at man har forhandlet sig frem med alle parter om salg af disse spillere - det er nu blot op til Brescia, hvor Sereni spiller, og Strassbourg, som har Le Pen, om de vil betale den pris, som Ipswich forlanger for at sælge.

Endelig skal vi ikke undlade at gøre opmærksom på David Sheepshanks detaljerede situationsrapport, som han fremsætte for nylig. Den findes på:
http://ipswichtown.rivals.net/default.asp?sid=911&p=2&stid=8287750

Af Kenneth Andersen


21 december 2002

Den 29-årige franskmand Laurent Charvet kan være løsningen på Ipswichs defensive problemer. Med Mark Venus og John McGreal siddende udenfor med skader, har Joe Royle ikke mange muligheder i det centrale forsvar – og slet ikke efter man lod Wayne Brown skifte på en fri transfer til Watford forleden.

Det er i det lys, at man skal se Royles seneste tiltag; nemlig et tilbud til Charvet om at prøvetræne i en uge på Portman Road. Den franske forsvarsspillere ankommer til Ipswich på mandag, og her skal så forsøge at overbevise om, at han er god nok til en kontrakt.

Charvet har været klubløs, siden han og Manchester City blev enige om at stoppe samarbejde i oktober. Flirt med to hjemlige klubber – hvor af den ene var Sochaux og den anden angivelig Auxerre – har ikke kastet noget af sig, og nu forsøger han altså at genetablere sin karriere på de britiske øer.

Charvet begyndte sin karriere i Rennes, for hvem han spillede 88 kampe (18 mål) frem til 1998. Fra januar til maj 1998 var han udlejet til Chelsea, hvor han blev noteret for 11 ligakmpe (2 scoringer). I sommerpausen 98/99 betalte Newcastle 520.000 £ for Charvet, som frem til oktober 2000 spillede for The Magpies. I den periode opnåede han 40 ligaakampe (1 mål), inden han skiftede til Manchester City, der måtte punge ud med 1.000.000 £. Det blev til 23 kampe for City, inden Kevin Keegan tog over, og han kunne ikke finde anvendelse for Charvet. Derfor besluttede parterne altså at ophæve kontrakten for to måneder siden. Siden da han franskmanden holdt formen ved lige ved at træne med hos Monaco.

Charvet kan spille både i det centrale forsvar, ligesom han kan anvendes som højre back.

Af Kenneth Andersen


20 december 2002

Paul Merson har advaret holdkammeraterne om Towns potientiale styrkeIpswich skal i morgen en tur til Fratton Park hvor modstanderen hedder Portsmouth. Sidste gang da Town lå i 1. division ville det have været et opgør som Town kunne vinde med en middel præstation, men Portsmouth har gennem de seneste par sæsoner udviklet sig til oprykningsfavorit, bl.a. ved at have en rig jugoslav i baglommen.

Ipswich må til kampen undvære John McGreal og Mark Venus som begge sidder over med skader, men til gengæld er Chris Makin og Jim Magilton tilbage i truppen. Martijn Reuser er ikke ligesom i sidste uge med i truppen, da Chris Makin er vendt tilbage. Marcus Bent kan komme ind som joker i dagens kamp, da han ikke på nuværende tidspunkt er i stand til at spille en hel kamp.

ITFC: Andy Marshall, Jamie Clapham, Thomas Gaardsøe, Hermann Hreidarsson, Chris Makin, Fabian Wilnis, Matt Holland, Jim Magilton, Tommy Miller, Pablo Counago og Richard Naylor.
Bænken: James Pullen, Jermaine Wright, Darren Ambrose, Darren Bent og Marcus Bent.

Hos Portsmouth er Matt Taylor tilbage på midtbanen, og manager Harry Redknapp har også Jason Crowe og Deon Burton til rådighed. Jason Crowe scorede Portsmouths udlignende mål i 1 - 1 kampen i sidste mod Stoke City på Britannia Stadium. Redknapp må til gengæld undvære angriberen Vincent Pericard som er skadet.

Der er sket en hel del i Portmouths spillertrup siden Towns sidste møde med "Pompey", således finder man bl.a. den tidligere Celtic-spiller, med en lille fortid på Portman Road på lån, Mark Burchill. Den tidligere West Ham-manager Harry Redknapp er blevet ansat som manager, og det ser ud til at have haft en god effekt hos "Pompey". Portsmouth ligner en klar favorit til at vinde 1. division, og rykker man op så er det første gang siden slutningen af 80'erne at holde var oppe i den bedste række og vende engang, man rykkede nemlig ud året efter.

En anden hovedperson i klubben ud over Harry Redknapp er kaptajnen, Paul Merson, og netop Merson har advaret om Towns styrke. Merson mener således at Town er det andetbedste hold i rækken - efter Portsmouth!! "Jeg er overbevist om at Ipswich har et bedre mandskab end Leicester. Leicester vandt her, men bleb godt hjulpet af en regnfuld bane. Vi må spille op til vores bedste mod Ipswich, da jeg mener at det er det potientielt bedste mandskab i denne række, men tabellen viser at vi er de bedste, og det er ingen tilfældighed at vi ligger som vi gør" udtaler Merson.

Town har det godt på Fratton Park, og har således kun tabt 4 ud af 17 kampe, og i de seneste fem opgør har Town vundet tre og stået to uafgjort, så det tegner godt for Ipswich, hvis man vel og mærke ser på statistikken.

Portmouth - ITFC stats ( Bettingzone ): [ BETTINGZONE STATS ].

Af mr


18 december 2002

Richard Wright, Kieron Dyer, Titus Bramble, James Scowcroft og nu Darren Bent og Darren Ambrose, samt mange af flere kommende talenter i Ipswich. En ting er alle disse spillere synonym med, nemlig Ipswichs Youth Academy. Det er nu ikke bare storklubber som Arsenal, Manchester United og Newcastle United som der er interesseret i Towns unge stjerner, således er UEFA nemlig kommet på banen, og via UEFA's hjemmeside kan du gennem hele denne sæson læse artikler som kigger bag kulisserne på Ipswich Town FC Academy.

Der ligger indtil videre fem tilgængelige artikler på UEFA's hjemmeside. Artiklerne Towns arbejde med at få unge talentfulde spillere til en dag at debutere på førsteholdet, men det er ikke kun spillerne der er sat fokus på, fokuseringen retter sig også mod de trænere og talentspejdere som har lige så stor betydning for klubben som spillerne.

I den første af de hidtil fem artikler er en gennemgang af U/17- og U/19-holdet med Academy Director, Bryan Klug. Bryan Klug fortæller bl.a. om procedurerne omrkring de ældste årgange, og hvordan man ser på spillestilen i forhold til førsteholdet i Ipswich, ligeledes følges Darren Ambrose som der er et af de nyeste talenter kommet fra Youth Academy. [ LÆS ARTIKEL ].

Anden artikel i serien bliver der set på fyringen af George Burley, og om hvordan fyringen påvirkede hele Ipswich Town FC alle årgangene i gennem. [ LÆS ARTIKEL ].

Joe Royle er netop blevet ansat som ny manager i den trejde artikel, og tingene efter fyringen af George Burley er ved at være ved det gamle igen på Youth Academy. Paul Bartlett, Head of Education, følges også i denne artikel, og han fortæller om den boglige uddannelse som de unge spillere på Youth Academy gennemgår sammen med fodboldspillet. [ LÆS ARTIKEL ].

De helt unge spillere er ingridiensen i den fjerde artikel, som følger Towns søgen efter de helt unge spillere. Malcolm Webster, Recruitment Officer i Ipswich, fortæller om hvordan spillere helt ned til 6-års alderen bliver inviteret til prøvetræning. [ LÆS ARTIKEL ].

Den seneste artikel i serien er kun to dage gammel, og har man fuldt UEFA's Technical Director Andy Roxburghs besøg hos Ipswich. Andy Roxburghs besøg skyldes udelukkende det imponerende arbejde omkring Youth Academy som Town har foretaget. [ LÆS ARTIKEL ].

Du kan løbende følge med i serien på UEFA's officielle hjemmeside. Ipswich Town kan med rette prise sig stolte af at være kommet i søgelyset for deres Youth Academy, for ikke nok med at det er berømt i England, men det er nu også blevet det i Europa.

Af mr


18 december 2002

Wayne BrownWayne Brown bliver inden for de næste par dage præsenteret som ny mand hos Watford. Efter en del polimik omkring kontrakten har Brown til sidst accepteret en lønnedgang i forhold til hans kontrakt på Portman Road.

Watford og Gillingham har været de eneste to klubber som der har været inde i billedet, og begge har tidligere været i forhandlinger med Wayne Brown, men dengang valgte Brown ikke at acceptere hverken Watford eller Gillinghams udspil.

Wayne Brown er kendt med omgivelserne på Vicarage Road. I sidste sæson var han på 3-måneders lånekontrakt hos Watford, men det er nu mere fremtiden som fast mand på førsteholdet som har lokket Brown: "Jeg har taget imod en lønnedgang, men som jeg altid har sagt, så spiller jeg ikke for pengene. Jeg vil spille fodbold, og jeg valgte Watford pga. manageren."

Wayne Brown fik en fri transfer af Joe Royle efter at have spillet 50 kampe for Town, 13 af dem som indskifter.

Af mr


AAB, nyder godt af Thomas Gaardsøes succes i Ipswich, således har Aab bekræftet at man har modtaget en bonus på lige godt 1 mio. danske kroner, efter at Thomas Gaardsøe rundede kamp nummer 20 i den prægtige blå trøje.

BOBBY PETTA, tidligere driblestærk wing hos Town, er sammen med holdkammeraterne Johan Mjallby og Joos Valgaeren fra Celtic blevet anholdt. Anholdelsen skete i forbindelse med et stjålent kamara fra en journalist udenforan en bar i Gateshead, nordengland.

CHRIS KIWOMYA, gammel målhelt på Portman Road, har mere end svært ved at få skub i sin karriere. Nu spiller han på prøve i Hull City, for hvem han har scoret i nogle reservekampe. Tidligere på sæsonen har han endvidere forsøgt sig i Grimsby og Sheffield United uden held.

JUSTIN MILLER, sydafrikansk forsvarsspiller hos reserverne, har nu afsluttet sin lejeperiode hos Leyton Orient. Det blev til 13 ligakampe plus fem cupkampe for London-holdet, der nu håber på, at Miller kan skifte permanent. Orient manager Paul Bruch er så begejstret for Miller, at han gerne vil skrive kontrakt, hvis Ipswich vælger at give Miller en free transfer. Ipswich-spillerens kontrakt udløber til sommer, men JOE ROYLE vil måske lade Miller gå uden betaling som et led i nedskæring i spillertruppen på Portman Road. Der forhandles åbenbart mellem partnerne i skrivende stund, så Miller ser ud som om at være på vej væk under alle omstændigheder.

WAYNE BROWN, forsvarsspiller uden klub efter Ipswich lod ham gå, forhandler stadig med Watford og Gillingham. Nu er også Walsall nævnt som mulig ny arbejdsgiver. For en uge side troede alle, at Brown og Watford havde fundet hinanden, men klubben kunne i første omgang ikke honorere spillerens lønkrav.

FABIAN WILNIS, højre back med nyt mod på tilværelsen hos Ipswich, vil nu blive på Portman Road. Den hollandske backs kontrakt udløber til sommer, og har haft en turbulent tilværelse i klubben i de sidste halve år. Men efter JOE ROYLES ankomst har generobret sin plads, og nu vil Wilnis gerne forlænge sin kontrakt.

THOMAS GAARDSØE, populær dansker i Ipswich, har uden sammenligning været den største åbenbaring under Royles ledelser. Den tidligere AaB-spiller er nu fast mand, og det har Town fans fået øjnene op for. Den mest besøgt og populære Town fans side Those Where The Days (www.twtd.co.uk) har således netop kåret Gaardsøe som Ipswichs bedste spiller for november. Over 1000 fans afgav stemmer, og flere end 75 % af dem faldt på danskeren.

FA CUP, Morecambe fra Conference League bliver Towns første modstander i FA Cup'en. Kampen finder sted på Portman Road, og spilles enten d. 4. eller 5. januar 2003. Ipswich mødte så sent som for to sæsoner siden Morecambe på Christie Road, en kamp som Town vandt med 3 - 0.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch