Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Uge 2 [ Nyhedsarkiv ] Uge 4 »

Index Dato
75 point er nok - vi kan gøre det !..... 19. januar 2003 ITFC
Robert Dickinson på vej væk..... 18. januar 2003 ITFC
Bloomfield øjner U20 VM..... 15. januar 2003 ITFC

Kort nyt Januar 2003

19 januar 2003

"Tænk på et tal" - den gamle roman af forfatteren Anders Bodelsen er måske ikke aktuel, men man kan været forvisset om, at man lige nu går rundt og tænker på et tal på Portman Road. Tallet kunne være 76 !!! Det er nemlig det antal point man skal have for at komme med i play off, hvis man kigger de sidste ti års slutstillinger i 1. division. Det viser sig nemlig, at det hold, som slutter på den sjette og sidste play off plads, i gennemsnit har hentet 76 point. Og som 1. division i denne sæson har udviklet sig, så tyder meget på, at det også er tilstrækkeligt i denne sæson til at slutte i Top 6. Ja, måske kan mindre gøre, men det vender vi tilbage til i denne analyse af, hvordan Ipswich skal sikre sig den magiske plads i Play Off.

Prøv at kaste et blik på Top-10 stillingen efter weekendens resultater:

1. Portsmouth 29 60
2. Leicester City 28 55

3. Sheffield United 27 52
4. Nottingham Forest 28 44
5. Norwich City 27 44
6. Coventry City 29 43

7. Reading 27 43
8. Wolves 28 42
9. Crystal Palace 28 42
10. Ipswich 28 41

NB.: Vi er klar over, at Gillingham med 39 point for kun 27 kampe også bør være i betragtning rent teoretisk, men vi tillader os for nemheds skyld at se bort fra Gillingham, som vi ikke tillæger en reel chance for at hente 6. pladsen.

Eftersom holdene har spillet et vidt forskelligt antal kampe, kan man ikke umiddelbart se, hvem der står bedst. For Ipswich vil det værst tænkelig scenario være, at alle topholdene vandt de kampe, som de mangler i at komme på 29 kampe. Derfor tager vi i analysen udgangspunkt i det (så kan det kun blive bedre). Derfor vil en stilling komme at se sådan ud:

1. Portsmouth 29 60
2. Leicester City 29 58

3. Sheffield United 29 58
4. Norwich City 29 50
5. Reading 29 49
6. Nottingham Forest 29 47

7. Wolves 29 45
8. Crystal Palace 29 45
9. Coventry City 29 43
10. Ipswich 28 41

Nu kan vi se, at Ipswich i værste tilfælde har seks point (og en kamp i hånden) op til den eftertragtede 6. plads. Men lad os lige holde fast i 6. pladsen, der indehaves af Nottingham F. med 47 point for 29 kampe. Det viser nemlig, at Forest har hentet 1,62 point pr. kamp i snit. Omregner vi det til 46 kampe på en sæson, så slutter Forest således på 74,52 point - altså 75 point rundet op. Man kan altså med nogen ret antage, at 75 point er nok til at slutte i play off.

Det betyder, at Ipswich i sine 18 kampe skal hente 34 point. En svær, men absolut ikke umulig opgave, når man tager holdets fine form i skrivende stund i betragtning.

Vi har kigget på Towns resterende 18 kampe, og vort bud på, hvordan Joe Royle & Co. skal hente de manglende point finder du her:

Bradford - Ipswich 3 point
Ipswich - Sheffield U 1 point
Crystal P - Ipswich 1 point
Ipswich - Wolves 3 point
Ipswich - Grimsby 3 point
Norwich - Ipswich 0 point
Wolves - Ipswich 1 point
Ipswich - Stoke 3 point
Shef. W - Ipswich 3 point
Ipswich - Reading 3 point
Ipswich - Brighton 3 point
Gillingham - Ipswich 1 point
Ipswich - Nottingham F 3 point
Coventry - Ipswich 0 point
Ipswich - Portsmouth 1 point
Rotherham - Ipswich 1 point
Ipswich - Wimbledon 3 point
Derby - Ipswich 1 point

FACIT = 34 point

Man kan næppe beskylde undertegnede for at være for optimistisk i sine vurderinger - snarere tvært imod. Konklusionen må derfor være, at Ipswich Town sagtens kan gøre det, og det kan sagtens vise sig, at det bliver nemmere., thi 73 eller 74 point kan også i bedste tilfælde være tilstrækkeligt.

Af Kenneth Andersen


18 januar 2003

Når fodboldakademiet tilknytter årets nye unge spillere gælder deres kontrakter typisk for 3 år, og senest som 19-årige skal de have overbevist trænerteamet på Portman Road om, at de skal tilbydes professionelle kontrakter. Denne tid på året er derfor også tiden, hvor en række spillere får den triste meddelelse om, at de ikke har en fremtid på Portman Road og må søge nye græsgange. Sidste år røg Ashley Nicholls til Darlington og Alan Connell til Bournemouth og i denne uge fik den unge keeper Darren Kelly en fri transfer. En anden spiller som ikke tilbydes professionel kontrakt er den offensive midtbanespiller Robert Dickinson. Dickinson er en spiller, der i sin tid på U17 & U19 har fået megen ros og scoret en lang række af mål. I denne sæson har Dickinson i følge de kampreferater undertegnede har set gjort det ganske fornuftigt på reserveholdet, men forleden fik han alligevel det triste budskab, at han skal ud og finde sig en ny klub senest til sommer.

Dickinson er i følge træner Ian Smith en spiller med stort talent, men han mangler meget i fysikken, og det er den overvejende grund til at Ipswich ikke vil beholde ham. Smith mener at Dickinsons muligheder ligger i at finde sig en klub i de lavere rækker og spille sig op på samme måde som Tommy Miller har gjort. Miller forlod jo Ipswich på et tidligere tidspunkt end Dickinson, men efter at have udviklet sig positivt i Hartlepool er Miller tilbage på Portman Road.

Ipswich gør altid et stort arbejde for at finde en ny klub til de unge spillere der ikke tilbydes professionelle kontrakter og forleden var Dickinson i Rotherham for at spille testkamp på Rotherhams reservehold. Her gjorde han en god indsats i opgøret mod Oldham, der endte 3-3. Om det bliver Rotherham eller en anden klub er endnu uvist, men Rotherham ville absolut ikke være en dårlig klub for en ung spiller at ende i.

Med til historien om de unge spillere der ikke tilbydes professionelle kontrakter hører også den generelle økonomiske afmatning i fodbold på verdensplan og i høj grad Ipswichs økonomiske tilstand efter nedrykningen. Der skal spares penge på alle områder, og mit bud er, at havde vi været i Premier League, var en spiller som Robert Dickinson blev set an i endnu et par år, men det vigtigste er trods alt en økonomisk sund klub.

Af Henrik Blond-Sørensen


15 januar 2003

Matt Bloomfield i kamp med Charltons Jesper Blomqvist i en reserveholdskamp.
Matt Bloomfield i kamp med Charltons Jesper Blomqvist i en reserveholdskamp.
I marts og april afholdes U20 VM i De Forenede Arabiske Emirater og den turnering er i øjeblikket anledning til en del debat i England. Everton har meddelt, at de ikke ønsker deres 17-årige stortalent Wayne Rooney udtaget, da Rooney er fast mand på førsteholdet. Den udmelding kan få stor betydning for Ipswich i det tidlige forår. Town har som bekendt et par unge talenter i form af Darren Bent og Darren Ambrose inde omkring førsteholdet og manager Joe Royle kan ikke undvære de to spillere i 3-4 uger VM varer. Alt tyder derfor på at spillere, som indgår fast i førsteholdstrupperne ikke bliver udtaget.

Det er til gengæld godt nyt for en af Towns andre talenter, den offensive midtbanespiller Matt Bloomfield. 18-årige Bloomfield er fast mand på reserveholdet, og han har tidligere været udtaget til diverse engelske ungdomslandshold. I sidste uge var Bloomfield så med en U20 bruttotrup til træningssamling på La Manga i Spanien. En træningssamling hvor også Darren Bent og Darren Ambrose var inviteret, men det afslog Joe Royle. Træningssamlingen gik specifikt på forberedelse til VM og Bloomfields eget indtryk af turen er, at det gik ham rigtigt godt. Udover to daglige træninger med hovedvægt på at styrke holdet som en enhed, blev der også tid til både tennis og golf.

Foråret tegner således spændende for Matt Bloomfield. Hvor stort et talent Royle ser i unge Bloomfield er lidt uklart, men han har flere gange været med i førsteholdstruppen, og indsatsen på reserveholdet har været ganske lovende. Hvis debuten for Ipswich ikke kommer i denne sæson kan Bloomfield forhåbentlig glæde sig over udtagelse til VM og derudover har han også gode muligheder for at komme i betragtning til U19 turneringen i franske Toulon til sommer.

Af Henrik Blond-Sørensen


MATT HOLLAND, er blevet udtaget til det irske landshold af Irlands nye manager, Brian Kerr. Irland spiller den 12. februar mod Skotland på Hampden Park, og her er der gode muligheder for at se Holland i aktion eftersom den kontroversielle Roy Keane ikke er udtaget.

DEAN BOWDITCH, er blevet udtaget til det engelske U/17-landshold. England møder Grækenland d. 19 februar i Grækenland.

SPONSOR, Towns sponsor, TXU Energi, vil fra starten af næste sæson blive erstattet med Powergen, som en konsekvens af at Powergen har overtaget TXU Energi. Dermed skiftes navnet på begge trøjer også, selvom det ellers kun var meningen at der skulle skiftes til det nye navn på den nye hjemmebanedragt som Town er i klædt fra starten af næste sæson.

UDSAT KAMP, kampen mod Wolverhampton tirsdag d. 18 februar er udsat til onsdag d. 19 februar, en kamp som Supporter Club'en i øvrigt skal over at overvære. Wolverhampton spiller søndag d. 16 februar og har derfor ønsket at få kampen rykket med en dag. Den modsatte kamp to uger senere på Molineux er ligeledes rykket en dag frem.

CHRIS HOGG, skal i denne uge til en turnering i Egypten med det engelske U/18-landshold. Udover Egypten skal England op imod Burkino Faso, Mali og Nigeria. Turneringen startede d. 19 januar og er færdig igen d. 2 februar.

RICHARD LOGAN, har indgået en 1½-årig aftale med med 3. divisionsklubben Boston United. Logan har i de sidste to måneder været på lån i klubben, og med seks scoringer i otte kampe kunne den tidligere Ipswich-spiller og nu manager i Boston United, Neil Thompson, ikke vente med at få Logans underskrift.

DARREN KELLY, målmand på Towns U/19 hold, har fået sin kontrakt ophævet af Ipswich, og kan dermed frit vælge en anden klub på en fri transfer. Irske Darren Kelly kom til Ipswich i juli 2000, og sæsonen efter var han med til at vinde U/17 ligamesterskabet. Kelly har stået på samtlige irske ungdomslandshold fra U/14 til U/19.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch