Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Bontcho Guentchev

Af Kenneth Andersen

Bontcho GuentchevDu var med til at nå semifinalen ved VM i 1994 med Bulgarien - det må have været specielt ?
- Ord kan ikke beskrive de følelser, som spillerne havde på det tidspunkt. Det var så specielt og jeg takker Gud for den oplevelse. Da vi vendte hjem til Bulgarien, blev vi modtaget af præsidenten, som gav os æresmedalje af den højeste rang, man overhovedet kan få. For mig var den medalje mere værd, end hvis vi havde vundet VM. Vi blev fejret i dagevis som de bedste nogensinde i bulgarsk fodbold.

Du har også en anden plads i bulgarsk fodboldhistorie, eftersom du var den første bulgarer i engelsk fodbold ?
- Det er rigtigt, og det er også en stor ære for mig. Jeg har nydt min tid i England så meget, og at spille for Ipswich gav mig muligheden for at spille på landsholdet ved VM 94 og EM 96.

Hvordan kom dit skifte til Portman Road i 1992 i stand ?
- Det skyldtes første og fremmest én mand - en stor træner og et stort mennesker: Sit Bobby Robson. Han kontaktede Ipswich, mens vi begge var i Sporting Lissabon og hjalp mig med skiftet. Jeg vil altid være ham taknemmelig.

Hvorfor Ipswich ?
- Jeg var på prøve i 10 dage i klubben, og John Lyall, Mick McGiven og Charlie Woods fulgte mig nøje i den tid. I den periode kunne jeg føle den dejlige stemning, der var på Portman Road. Og så mødte jeg fansene, disse dejlige fans. Derefter vidste jeg, at jeg ville spille for Ipswich, hvis altså klubben ville have mig.

Hvordan klarede du sprogvanskelighederne ?
- Min familie og jeg kunne stort set ikke et ord engelsk, da vi kom til landet - kun "thanks" og "football". Men klubben fandt os en lærer, og så gik det fremad. Det var svært og hårdt i begyndelsen, men ikke så meget på selve banen. Fodbold er det samme sprog, uanset hvor i verden du spiller.

Hvad er dit favoritminde fra dagene i Ipswich ?
- Jeg vil aldrig glemme mit første mål i engelsk fodbold, et saksespark mod Blackburn. Fansenes reaktion, mine holdkammerater, træner og manager, ja alle i klubben gjorde timerne efter kampen til noget helt specielt for mig. Det var "velkommen til England".

Er der nogen bestemte kampe, som du husker ?
- Der er så mange, for jeg har kun gode minder fra min tid i Ipswich. Det første mål mod Blackburn, et hat trick mod Grimsby, scoring mod Tottenham og mod David Seamen i Arsenal-målet.

Du havde et helt specielt forhold til fansene ?
- Uanset hvor jeg har spillet, så har jeg aldrig mødt fans som dem i Ipswich. De var storartet overfor mig helt fra begyndelsen, og sådan er de stadig den dag i dag. Jeg har spillet foran 75.000 for Sporting Lissabon, jeg har spillet for 100.000 tilskuere ved VM, men det var ikke som følelsen, når jeg trådte ud på Portman Road. Fansene i Ipswich er vidunderlige, og jeg kan kun elske dem.

Du spillede for Ipswich for nylig ved Masters (Inde-turnering for all boys) ?
- Ja, det var rigtig godt at mødes med nogle af de gamle kammerater og tale om gamle dage. Og vi gjorde det godt i turneringen, hvor vi kvalificerede os til finalerunden ved at vinde vores gruppe.

Hvad laver du nu ?
- Jeg hjælper til hos et bulgarsk hold i London, der hedder FC Sofia. Jeg træner også et U 14 hold hos Acton Ealing Wisslors, og så har jeg så min coffeeshop i London. Men hvis Ipswich nogensinde kan bruge mig til et eller andet, så behøver de blot at spørge! Jeg har set holdet nogle få gange og var sidste sæson på The Vally for at kampe mod Charlton.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch