Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Forrige artikel [ Tilbage til oversigten ] Næste artikel »

Face of the future
Matt Bloomfield

Af Henrik Blond-Sørensen

Ipswich vandt som bekendt rækken for U17-hold i sidste sæson, og flere af disse spillere har været udtaget til diverse landshold, heriblandt angriberen Darren Bent og midtbanespilleren Darren Ambrose. Den seneste i rækken er midtbanespilleren Matt Bloomfield, der i juni blev udtaget til det engelske U17-landshold til en kamp mod Italien, hvor han dog ikke kom på banen.

Scorede mod Chelsea

Men Matt Bloomfield har gjort det fremragende i hans første fulde sæson som Academy-spiller. En sæson hvor han ikke har haft tid til at kede sig. Han startede på U17-holdet som en af de bærende kræfter på midten, og i løbet af efteråret 2000 blev det til flere mål fra Bloomfields støvler. Herefter blev han i en periode brugt på både U17 og U19-holdet, hvilket skete for mange af U17-holdets spillere i takt med deres gode resultater.

Reserveholdstræner Dale Roberts har i samråd med U17-træner Ian Smith og den daværende U19-træner Paul Goddard gjort meget ud af, at de unge spillere kan skifte mellem de tre hold, og specielt på reserveholdet lære af de fysiske udfordringer.

I januar 2001 var det så Bloomfields tur til debut på reserveholdet. Han fik en halvleg i udekampen mod Watford, hvor Town vandt 2-1, og David Johnson scorede sit sidste mål for Ipswich. Unge Bloomfield gjorde det så godt i sine 45 minutter, at han fik genvalg til den næste kamp mod Chelsea. Og her gik det endnu bedre. Town vandt 2-0, og Bloomfield krydrede en god indsats med at score det ene af målene.

En lokal Ipswich-supporter, der regelmæssigt går til reserveholdskampene, fortalte i den forbindelse, at han aldrig før havde set en spiller juble så meget ved en scoring på reserveholdet.

Resten af sæsonen tilbragte Bloomfield mest på U17 og U19, og så var han med på det Town hold, der nåede helt til semifinalen i FA Youth Cup. Her scorede han både mod Sheffield United i kvartfinalen og mod Arsenal i semifinalen.

Storebror spiller i Norwich!!!

Matt Bloomfield er ud af en rigtig fodboldfamilie. Lillebror Joseph spiller for lokale Trimley Red Devils, mens far Steve netop er stoppet som manager for Felixstowe and Walton, der rangerer i Jewson League (sjette/syvende division). Steve stoppede som manager for at kunne følge sine sønner noget mere. Dels Matt i Ipswich og så Matts storebror, Danny, som spiller for - af alle klubber - Norwich! Norwich fik øje på den 19-årige Danny Bloomfield i netop Felixstowe and Walton, hvor han lavede bunkevis af mål. Efter skiftet til Norwich i januar 2001 har han foreløbigt lavet 12 mål i 18 kampe på reserveholdet.

Med to års aldersforskel har de to brødre sjældent spillet mod hinanden, og det bliver nok heller ikke tilfældet i den nye sæson. Ipswich og Norwich er ikke i samme reserveholdsrække. Kun i U19-rækken mødes de to naboklubber. Her vil Matt ganske givet været at finde på holdet i store dele af sæsonen, og han må så ellers krydse fingre for, at storebror Danny bliver rykket ned fra reserveholdet, hvis The Bloomfields skal mødes.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch