Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Forrige artikel [ Tilbage til oversigten ] Næste artikel »

Hreidarssons nej sætter Town under pres - tvinges man til at sælge Matt Holland?

Af Kenneth Andersen

Umiddelbart var der nok mange Ipswich-fans, der fandt det brede smil frem, da nyheden om Herman Hreidarssons nej til West Bromwich Albion var en realitet. Udsigten til at det islandske fyrtårn også i den kommende sæson skulle rage op på Portman Road var jo ingenlunde skidt.

Ipswichs elskede anfører, Matt HollandImidlertid efterlader det klubben med en mere end stram økonomisk ramme at arbejde under - de 4 mill. £, som man angiveligt ville havde modtaget i transfersum ville for en tid stoppe de største huller. Man havde stadig mangle penge, men et salg kunne skabe ro på kort sigt og givet bestyrelsen arbejdsro til at lægge strategi for fremtiden ud fra, hvad de sportslige resultater nu engang kastede af sig.

Nu mangler man fremdeles pengene, og undertegnede er ikke i tvivl om, at man i værste fald må slippe kaptajnen Matt Holland for et beløb, der ikke matcher hans værdi. De seneste presserygter i der engelske går nemlig på, at Aston Villa har budt 4.200.000 £ for den irske landsholdsspiller, og nu er Ipswich måske så meget i økonomisk defensiv, at man tvinges til at takke ja til buddet. Bliver det tilfældet, har man betalt en dyr pris for at have is i maven tidligere på sommeren. Efter sigende takkede man dengang nej til Fulhams bud på 6.000.000 £, et beløb man i skrivende stund skal være glad for i bestyrelseslokalerne på Portman Road.

Ipswich Town er presset! Økonomisk står det nemlig åbenbart ikke så godt til, som man troede for blot 2-3 måneder siden - og det selv efter salget af stortalentet Titus Bramble til Newcastle. Ja, den lokale avis Evening Star kalder det ligefrem den "største krise i klubbens 66 årige historie som professionel. Avisen beretter om, at ledelsen faktisk skal finde 13 mill. £ for at skabe balance i regnskabet, og det tal er altså korrigeret for indtægterne af Bramble salget.

I skrivende stund har David Sheepshanks & Co. ikke kommenteret tallet, men sandt er det, at de økonomiske betingelser for at drive professionel fodbold på 1. divisionsniveau og derunder har ændret sig radikalt i løbet af august måned.

Sagen er, at TV-kanalen ITV fik medhold i, at den ikke var forpligtet til at betale det fulde beløb, som man ellers var kontraktlig forpligtet. ITV har postet uhyrlig mange penge i rettighederne til at vise 1., 2. og 3. divisionsfodbold, men har vist sig, at man slet ikke kunne sælge de mange kampe til seerne. I stedet smækkede man pengekassen i, og det kan nu mærkes i de mindre klubber. Ganske vist er Sky Sport trådt til ved at købe kampene, men den nye aftale er stadig 1,6 milliard kroner dårligere end den oprindelige, og det kan mærkes - åbenbart også i Ipswich Town!

Sheepshanks gambler ikke

Står pressens beretninger til troende, så er Ipswich presset på mere end én front. Isoleret set har klubben faktisk spillere nok i så høj klasse, at man kunne sælge sig ud af problemerne. Under normale omstændigheder ville salg af f.eks. Matt Holland, Marcus Bent og Herman Hreidarsson kunne lukke hullet og stille kreditorerne tilfreds. Men der er ikke normale omstændigheder.

David Sheepshanks Transfermarkedet er nærmest dødt, priserne presses i bund, og som Town fan kan man godt frygte, hvad det bærer med sig. Også for man er tvunget til at sælge inden d. 31. august. Herfra vil dte nemlig ikke være muligt for engelske klubber at købe spillere helt frem til årsskiftet!

En ting skal slås fast med det samme. Ipswichs ledelse gambler ikke med klubbens økonomi, og hvis man tror, at David Sheepshanks og den øvrige bestyrelse vælger at satse på en hurtig returbillet til Premier League med dertil hørende gode penge, så tager man fejl. Naturligvis er målet oprykning, men ikke for enhver pris. Skulle det kikse vil man om 12 måneder står endnu mere skidt i det, og så falder alt fra hinanden.

Sheepshanks har en gang brugt oceaner af kræfter og ressourcer på at rydde op i klubben, da han tiltrådte midt i 90'erne. Han ved, hvad russisk roulette med klubkassen som indsats fører med sig, og man kan på ingen måder forestille sig, at han begår samme dumheder, som den foregående bestyrelse gjorde.

Ipswichs problem kan i virkeligheden koges ned til næsten ingenting: Man råder over en alt for bred trup til 1. division - men med gager på Premier League niveau. Den går naturligvis ikke, og derfor har man allerede set de første tiltag til at skære ned i udgifterne. Titus Bramble er skippet af til Newcastle for et beløb omkring de 4.000.000 £, mens keeper Matteo Sereni er lejet ud til Brescia for hele næste sæson. Det giver ganske vist ingen transferpenge, men med en årsløn på over 1.000.000 £, så er det også en form for besparelse.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch