Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Forrige artikel [ Tilbage til oversigten ] Næste artikel »

Ipswich på aktier?

Af Kenneth Andersen

Først sagde Herman Hreidarsson nej til West Bromwich Albion, siden fulgte Matt Holland trop med sin afvisning af Aston Villa. Den menige Town fan var begejstret, men skabte de to kollapsede spillersalg dybe rynker i panden på ledelsen i Ipswich Town, var det forståeligt. Den havde nemlig sat sin lid til, at den ved at skille af sig med en spiller eller to kunne dække hullet i klubkassen, som nedrykningen fra Premier League har resulteret i.

Det kan stadig nås! Transfer deadlinen er først d. 31. august, om David Sheepshanks har netop ikke udelukket, at man stadig kan nå at få en handel i stand. Senest har weekenden budt på presseforlydender om, at både Liverpool og Everton skulle være interesseret i Herman Hreidarsson, ligesom Fulhams interesse for Marcus Bent måske ikke er kølnet helt af endnu.

Lykkes det imidlertid ikke at få et salg stablet på benene, så er har Sheepshanks allerede annonceret, at bestyrelsen har flere alternativer linet op for at generere nogle penge. Man skal nemlig gøre sig klart, at klubben ikke blot kan leve på bankens nåde og lade gode engelske sterling pund fosse ud af kassen. Den er nødt til at vise såvel formåen som vilje til at skære udgifter væk eller være i stand til at finde nye indtægtskilder.

Mange fans givet tænkt den nærliggende tanke: Hvorfor tager man ikke chancen og holder på spillerne, der kan sikre en hurtig returbillet til den bedste række. Men som Sheepshanks selv har formuleret sig:

- Banker er ikke en velgørende institutioner. Der er nogle stramme regler, og dem er man nødt til at følge.

Aktier?

En af mulighederne for at øge indtægterne er at lade Ipswich gå på aktier. Og det overvejes nøje i disse dage. Der bliver imidlertid ikke tale om at lade aktierne børsnotere, og ingen skal regne med at få udbetalt udbytte. Der bliver nærmest tale om folkeaktier, hvor aktionærerne heller ikke få nogen indflydelse på begivenhederne i klubben - altså ingen stemmeret.

Det vil ikke tiltrække en eneste seriøs investor, til gengæld får fans muligheden for at hjælpe klubben i en svær tid. Man kan nærmest sige, at fansene låner pengene til klubben rentefrit. Hvor store summer man på den led kan sikre sig, er svært at spå om, men i første omgang skal man nok ikke regne med mere end 2-3 mill. £.

Faktisk er Ipswich Town Football Club allerede et aktieselskab - det blot de færreste, som er klar over det. Det er nemlig en kendsgerning, at man i 1936, da klubben blev professionel, ved en emission solgte 10.000 aktier til den dengang siddende bestyrelse. Disse er siden nærmest gået i arv, og kun få gange har de skiftet hænder. I dag menes de fleste at ejes af den nuværende bestyrelse med David Sheepshanks som indehaver af den største post.

Imidlertid er det ganske kuriøst, at den gamle manager Bobby Robson - nu i Newcastle - fremdeles har den aktiepost, han i 70'erne købte.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch