Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Forrige artikel [ Tilbage til oversigten ] Næste artikel »

Så meget tjener topspillerne i Ipswich:

Af Kenneth Andersen

Ipswich mangler fremdeles op til 5.000.000 £ for at kunne skabe balance i regnskabet for sæsonen 2002/2003. Ledelsen arbejder på højtryk for at skabe løsninger, der kan reducere gælden. Nu har den kig på den største udgiftspost, nemlig spillernes løn. Sagen er nemlig den, at Ipswich Town har udstyret sine spillere med gager på Premier League niveau, og det lader sig slet ikke gøre at hive en tilsvarende indtjening i land, når man kun er placeret i 1. division. Nu arbejdes der imidlertid på en plan, der skal få spillerne til et acceptere en lønnedgang, skønt de har kontrakt på noget andet.

Forleden kunne den engelske avis Daily Mirror afsløre, hvad Ipswich-spillerne tjener. Avisen afslører naturligvis ikke, hvorfra den har tallene, og man kan heller ikke udelukke, at den blot har resoneret sig frem til, hvor meget topspillerne tjener på Portman Road. Hvorom alting er, så afspejler de givet tingenes tilstand, ligesom de er forbundet med stor moro at studere. Her er de:

Matt Holland : 25.000 £ om ugen
Finidi George : 23.000 £ om ugen
Herman Hreidarsson : 22.000 £ om ugen
Matteo Sereni * : 22.000 £ om ugen
Marcus Bent : 20.000 £ om ugen
Jim Magilton : 18.000 £ om ugen
Andy Marshall: : 18.000 £ om ugen

* Sereni er pt. udlejet til Brescia

Hvorvidt ledelse og spillere er kommet frem til en endelig aftale står endnu hen i det uvisse. Imidlertid har flere medier rapporteret, at flere af spillerne at har accepteret. Forslaget går ud på, at de mest løntunge spillere går 10 % ned i løn, mens de lavest betalte må undvære 2 % af lønnen. Ipswich forpligter sig dog til at betale beløbet tilbage til spillerne, såfremt man sikrer sig oprykning til Premier League i sommeren 2003. En tilbagebetaling kan også komme på tale, hvis klubben får succes med at sælge spillere til den tid.

Selv om klubben har store problemer netop nu, så kan den nuværende situation med et dødt transfermarked vise sig som værende en stor fordel. Mange spillere er arbejdsløse, og hvor der for blot 12 måneder var mange klubskifter, så er det ikke længere nemt at finde sig en ny klub. Magtbalancen mellem spiller og klub er simpelt hen skubbet. Det giver en fordel, når man i fremtiden skal forhandle kontrakt. Det synes således givet, at spillerne fremover må acceptere kontrakter, hvor deres løn i langt højere grad afspejler deres præstationer. F.eks. ville det være naturligt at kontrakter udstyres med klausuler om, at en spiller må gå 10-20 % ned i løn, såfremt klubben rykker ned.

Som nævnt mangler Ipswich Town Football Club stadig at finde op mod 5.000.000 £ for at undgå røde tal. Det kan man i al fald regne sig løseligt frem til. Således har David Sheepshanks oplyst, at de manglende TV-indtægter udgør 13.000.000 £, og det er på det felt, at de store økonomiske hul ligger. Derfra skal trækkes de ekstra indtægter / nedskæring i løn, som det indtil nu er lykkedes at frembringe:

Salg af Titus Bramble : 4.000.000 £
Salg af Marcus Stewart : 1.500.000 £
Generel nedgang i løn : 1.000.000 £
Matteo Sereni løn : 1.000.000 £
Marcus Stewart løn : 960.000 £
Titus Bramble løn : 700.000 £
Gary Croft løn : 350.000 £

Det giver ca. 3.500.000 £ i manglede penge, og dertil skal man så lægge de omkring 1.500.000 £, som mangler på andre felter så som sponsorater.

På sidstnævnte område søger man nu at finde en sponsor til den nybyggede North Stand. I skrivende stund er Portman Roads øvrige to tribuner sponsoreret (Greene King Stand og Britannia Stand), og nu arbejder man altså på at finde en virksomhed, der vil betale mindst 1.000.000 £ for at lægge navn til den nye tribune. I forbindelse med hjemmekampen mod Norwich havde klubben faktisk flere potentielle sponsorer på lægterne for at give dem indtryk af kampene på Portman Road. Så måske lurer et navneskift på North Stand lige om hjørnet.

Chief executive Derek Bowden afviser heller ikke, at hele stadion skal sponsoreres. I givet fald vil det betyde, at navnet Portman Road forsvinder helt eller delvist. I den forbindelser understreger Bowden, at man fuldt ud er klar over, at netop den diskussion er utrolig følelsesladet. Mange fans vil næppe have det godt med, at navnet Portman Road forsvinder, men i Ipswichs økonomiske situation er man nødt til at undersøge alle muligheder.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch