Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

« Forrige artikel [ Tilbage til oversigten ] Næste artikel »

Tiden ved at løbe ud for Ipswich - både sportsligt og økonomisk

Af Lars Lund

Sæsonen er ved at gå på hæld og det er gået langtfra som vi Ipswich-fans havde håbet på, en hurtig returbillet til Premier League - vi har kigget lidt på det der er sket de sidste 2-3 måneder og ser frem imod afslutningen af det der indtil nu har været en mislykket sæson, med den økonomiske krise hængende som tunge skyer over Portman Road.

Et kig på tabellen i 1.division og Ipswich indtager lige nu (alt taget i betragtning) en hæderlig 7.plads - selvom det i sig selv ikke er noget at håbe hurra for, eftersom forventningerne var kæmpestore inden denne sæson startede, så må man alligevel kippe lidt med det blå/hvide flag. Men, om flaget kommer helt op i toppen af flagstangen er efterhånden meget tvivlsomt - inden lørdagens kamp ude mod Sheffield W. har Ipswich hele otte points op til playoff-pladserne...

Man skal huske, at Ipswich i slutningen af oktober lå helt nede på 19.pladsen og den nye manager Joe Royle stod overfor et kæmpe stykke arbejde - på det tidspunkt troede alle stadig det var muligt, at Ipswich kunne nå at komme med i kampen om oprykning og håbet lever stadig, selvom det svinder næsten kamp for kamp.

Nu er det ikke kun på den sportslige front det har knebet i denne sæson, men så sandelig også på den økonomiske front og det i den grad, at Ipswichs ledelse selv valgte klubben blev sat under administration for cirka to måneder siden og selvom der endnu ikke er kommet nogen afklaring på de ikke særlig flatterende omstændigheder, så er der ingen tvivl om Ipswich økonomisk er på fallittens rand - hvem havde troet det, efter 6-7 år med god orden i økonomien på Portman Road ???

Fremskridt efter Joe Royles ankomst og avancement i tabellen

Joe Royle fik en noget slingrende start på sit nye job i Ipswich, men i midten af december kom der mere facon og stabilitet over Ipswich - siden er det faktisk kun blevet til to nederlag i 16 ligakampe.

I Liga-cupen efterlod Ipswich et meget fornuftigt indtryk i både 3.runde mod Middlesbrough og i 1/8-finalen mod Liverpool. Begge klubber hører jo som bekendt til i Premier League og Middlesbrough blev hjemme på Portman Road besejret med 3 - 1, mens det i næste runde blev til et noget ufortjent og uheldigt nederlag til mægtige Liverpool på Anfield Road, efter 1 - 1 i den ordinære kamp uden yderligere scoringer i den forlængede spilletid og et tvivlsomt straffespark der førte til Liverpools udligning, så spillede Ipswich ellers mere end lige op mod storfavoritterne og mange mente Ipswich havde fortjent at gå videre, men ligesom i UEFA-cupen mod Slovan Liberec var Ipswich ikke gode nok til at sende bolden i nettet fra 11-meterpletten og Liverpool trak det længste strå i straffesparkskonkurrencen.

I ligaen havde Ipswich en rigtig god periode omkring jul og nytår, hvor det blandt andet blev til det blev til 1 - 1 mod Portsmouth og til en sejr på 2 - 1 over Leicester - begge kampe på udebane mod 1.divisions to suveræne tophold. 13 points i fem kampe blev det til i det hårde jule/nytårsprogram og Ipswich kravlede med raske skridt op i tabellen samtidig med en voksende tro på Ipswich nok skulle nå at indhente det forsømte i forhold til topholdene.

Skader, karantæner og salg af Jamie Clapham satte en stopper for opturen

På det værst tænkelige tidspunkt indfandt den sportslige krise sig imidlertid igen og der var flere faktorer der spillede ind. Således var Ipswich nød (læs, tvunget) til at sælge den alsidige og pålidelige Jamie Clapham til Birmingham for £1.500.000, mens den af Joe Royle noget oversete forsvarsspiller Wayne Brown, iøvrigt og lidt overraskende, fik lov at skifte til Watford på en fri transfer. I kølvandet på det begyndte skaderne at indfinde sig på Portman Road, mens det også blev til to unødvendige (læs, dumme) røde kort til Hermann Hreidarsson (mod Bradford) og Pablo Couñago (mod Sheffield U.).

Truppen var på rekordtid blevet yderst smal, Joe Royle kunne og måtte ikke indhente forstærkninger/erstatninger p.g.a. Ipswich var sat under administration som følge af den vaklende økonomi. I FA-cupen havde Ipswich på hjemmebane overvundet Morecambe fra Conference League med 4 - 0 i 3.runde og efter et sandt drama i 4.runde måtte Ipswich forlade den traditionsrige pokalturnering, på udebane mod Sheffield U. blev en 3 - 0 føring til hjemmeholdet ellers indhentet på bare fem minutter i 2.halvleg og det viste sig at være spildte kræfter, fordi Sheffield U. scorede til slutresultatet 4 - 3 i sidste minut - alt håb om et længere eventyr i FA-cupen der kunne kaste noget guld i kassen forsvandt dermed.

I ligaen er det kun blevet til to sejre i de sidste syv kampe - kun en kamp er tabt, mens hele fire er endt uafgjort og det har sat Ipswich noget tilbage i bestræbelserne på at nå op til playoff-pladserne. Sejrene kom hjemme mod Sheffield U. og ude mod Norwich - begge gange efter en flot og lovende indsats af Ipswich-spillerne, mens indsatsen i de øvrige fem kampe slet ikke kunne nå op på samme niveau.

I kampen hjemme mod Sheffield U. kom Ipswich bagud med 2 - 0 og selvom gæsterne var en spiller i overtal i over en time, så fik Ipswich alligevel vendt slaget og vandt på imponerende vis med 3 - 2. Lokalopgøret ude mod Norwich fik på ny optimismen til at stige hos Ipswichs fans - fuldt fortjent og på en ret overbevisende facon blev Canariefulgene besejret med 2 - 0 i egen rede !!! Men, den flotte sejr i slaget om East Anglia blev desværre ikke fulgt op og de efterfølgende tre kampe er alle endt uafgjort - et point ude mod Wolverhampton og Crystal Palace er måske ikke dårligt, men på nuværende tidspunkt har det været lidt i underkanten af det nødvendige, især p.g.a. det kun blev til 0 - 0 hjemme mod bundholdet Stoke i den TV3+ transmitterede tipskamp sidste lørdag og Ipswich efterlod ikke noget specielt godt indtryk.

Netop kampen mod Stoke blev dyr for Ipswich, således pådrog den netop fra karantæne tilbagevendte og hårdt savnede Hermann Hreidarsson sig en alvorlig knæskade og islændingen forventes ude de næste 6-8 uger, i værste fald resten af sæsonen. En del andre skadede spillere har indskrænket Joe Royles muligheder og gennem de sidste 5-6 kampe har holdet næsten givet sig selv. Mark Venus og John McGreal har været skadet længe og John McGreal fik godt nok comeback i hjemmekampene mod Wolverhampton og Grimsby, men han virkede slet ikke i form og efterlod et meget svagt indtryk og er så iøvrigt blevet skadet igen - Joe Royle har tildels indrømmet John McGreal blev sendt i kamp lidt for hurtigt.

Der ud over har Marcus Bent og Chris Makin også været skadet, men begge er nu vendt tilbage - Alun Armstrong blev regulært sat udenfor 1.holdstruppen p.g.a. sin dårlige fysiske form og da han var ved at være på vej tilbage i varmen, ja så blev han alvorligt skadet i den ene fod i en kamp for reserveholdet og kommer nok til at spille mere i denne sæson.

De nyeste navne på Ipswichs skadesliste er Tommy Miller og Darren Ambrose - førstnævnte forventes dog snart klar igen, mens stortalentet Darren Ambrose er ude de næste 2-3 uger.

Hvordan går det i de sidste 10 kampe ???

Hvis man tager programmet for resten af sæsonen, så er der ingen tvivl om Ipswich har det letteste program tilbage af de 8-10 øverst placerede hold i tabellen - men kan vi eller rettere Ipswich bruge det til noget ???

Måske - personligt er jeg den fødte pessimist (så bliver man jo altid glædeligt overrasket), men det kræver efterhånden nok et kæmpe kollaps af Wolverhampton, eller måske mere sandsynligt Reading der som oprykker har gjort det utroligt flot og Ipswich kan med en kanonslutspurt nå at overhale netop Reading der måske er ved at få gummiben.

Portsmouth og Leicester sætter sig nok på de to direkte oprykningspladser, Sheffield U. og Nottingham F. er gode nok til at fastholde sine placeringer i playoff - så er der Wolverhampton (er før er gået i stå kort før målet) og Reading (kan måske ikke stå distancen) tilbage og det er de to hold der skal jagtes af ikke mindst Ipswich.

Nu skal vi heller ikke glemme, at der under Ipswich i tabellen befinder sig ret gode hold der oven i købet har kampe tilgode i forhold til blandt andet Ipswich - men, ret beset er det vel kun Norwich (hvis de kommer igang igen) og Crystal Palace (har faktisk et godt hold) som kan betragtes som seriøse medbejlere til playoff-spillet.

Ipswich kan nå at få yderligere 30 points ind på kontoen (hvem tror på det ???) og lykkedes det er vi sikker på en plads i playoffspillet, men realistisk set bliver det vel højst til 21-24 points og så skal vi have hjælp fra anden side - eventuelt i form af en miserabel afslutning af f.eks Reading. I fodbold kan alt jo ske og vi kan så håbe på heldet vil tilsmile Ipswich i resten af sæsonen !!!


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch