Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Face of the future
Dean Bowditch

Af Michael Rasmussen

Fokus på Bowditch

Towns nye Academy produkt hedder Dean Bowditch, en spiller som der med sine kun 16 år lover godt for fremtiden i Ipswich. Bowditch fik debut sidste søndag i kampen mod Norwich City, og det har indtil videre været højdepunktet i en imponerende sæson for Bowditchs vedkommende. Bowditch skrev fuldtidskontrakt med Town i juli sidste år, og siden den tid er det gået fra U17 via U19 og nu spiller han altså fast hos reserverne, mens det indtil for ganske nylig blev til debut på førsteholdet.

Bowditch ses her i sin debut mod Norwich City, her er han i færd med at afdrible Norwichs Adam Drury.
Bowditch ses her i sin debut mod Norwich City, her er han i færd med at afdrible Norwichs Adam Drury.
Det er gået stærkt for 16-årige Bowditch, men hvor godt kender vi ham? Før kampen mod Wolverhampton havde han givet et lille interview til kampprogrammet, et interview som vi bringer her.

Det er været en ret imponerende sæson for dit vedkommende...?
"Det er alt sammen gået hurtigt. Jeg blev først fuldtidsprof juli sidste år, hvor jeg startede med at spille U17 i august, og nu syv måneder senere spiller jeg hos reserverne og træner sammen med førsteholdet. Det har været fantastisk. Det er et kæmpe spring at tage fra skolefodbolden (I England spiller de yngste spillere på udvalgte skolehold, men rækker talentet videre som i Bowditchs tilfælde, og er man blevet spottet af en klub som f.eks. Ipswich, så træner man samtidig med her red.), hvor jeg faktisk var samme tid sidste år."

Din bror spiller også et sted?
"Ben (Bowditch) spiller i Tottenham, hvor han har spillet for reserverne i et stykke tid. Han er et par år ældre end mig, og så spiller han på midtbanen. Han kæmper for en plads på førsteholdet på White Harte Lane, hvor han forhåbentlig snart får chancen."

Hvordan endte du i Ipswich?
"Jeg startede ved Brentwood Træningscenteret (Træningscenteret er et led af Towns Youth Academy, som selvfølgelig ligger i Brentwood red.) da jeg var ni år, og jeg har været hos Ipswich lige siden. Tottenham, West Ham og et par andre klubber har siden inviteret mig til prøvetræning, men jeg er glad for forholdene her i klubben.

Hvad har indtil videre været højdepunktet?
"Det hele har været et højdepunkt. Men da Joe Royle fortalte mig, at jeg fremover skulle til at træne med førsteholdet, kiggede jeg mig først tilbage over den ene skulder for at se om det virkelig var mig han talte til! Seniorspillerne har været fantastiske, de har både været behjælpelige og givet mig gode råd."

Og du er fornylig blevet udtaget til at spille for England?
"Jeg er udtaget til det engelske U17 landshold, som der samme aften som Ipswich møder Wolves spiller træningskamp i Grækenland. Jeg har spillet for flere engelske U landshold, og sidste år var jeg med til en turnering hvor vi mødte Brasilien, Italien og Tjekkiet. Det er fantastisk at repræsentere England."

Hvad er dine forventninger til resten af sæsonen?
"Jeg vil gerne træde i Darren Bents fodspor. Jeg spillede sammen med ham på U19 holdet, og han slået til på næsten ingen tid. Jeg ser virkelig op til hvad han har udrettet, og hvis jeg kunne gøre ville jeg være ovenud tilfreds."


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch