Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Face of the future
Justin Miller

Af Henrik Blond-Sørensen

Fokus på Justin Miller

Der er sket meget i sydafrikanske Justin Millers fodboldliv siden han som 18-årig i sommeren 1999 ankom til England. Miller var en ung lovende angriber i Sydafrika og flere klubber heriblandt storklubben Kaiser Chiefs var interesseret i at hente ham fra ungdomsfodbold til den bedste sydafrikanske række. Men Miller havde andre planer. Han ville til England og forsøge at blive professionel i en engelsk klub. Bosiddende i Johannesburg med engelske forældre fra East Anglia kendte han til den del af England.

Colin Viljoen hjalp

Som ungdomsspiller i Sydafrika havde Miller på et tidspunkt haft Colin Viljoen som træner og da han besluttede sig for at prøve lykken i England kontaktede han Viljoen, der spillede for Ipswich i 1970'erne. Viljoen gav Miller nogle referencer, og Viljoens navn kunne måske åbne nogle døre i det engelske i almindelighed og i East Anglia i særdeleshed.

Vel ankommet til England flyttede Miller ind hos sine bedsteforældre i Ipswich og kontaktede først naboklubben Colchester United i håb om at komme til prøvetræning. Colchester var dog ikke interesseret og Miller besluttede sig for at prøve lykken i den større klub Ipswich Town og her var beskeden en helt anden. Trænerstaben kunne se talent i den unge sydafrikaner, og Miller blev tilbudt at træne med fodboldakademiet og få nogle kampe på U19-holdet. Men det skulle ikke være på den sædvanlige plads i angrebet. Tværtimod mente man fra trænerteamet, at Miller kunne bruges i det centrale forsvar. Den nye position blev afprøvet til træning og i et par kampe og det gik så godt, at han efterfølgende blev tilbudt en 1-årig kontrakt.

Mens starten på Millers engelske eventyr blev positivt på banen, havde han det svært uden for banen. Alle vennerne var hjemme i Sydafrika og han havde frygtelig hjemve. Adskillige gange i de første 6 måneder var han tæt på at pakke tasken og tage hjem, men langsomt blev det bedre med hjælp fra klubben. Han beskriver selv situationen således "Jeg kunne ikke have valgt en bedre klub at starte min karriere i. Den træning og den hjælp jeg har fået i min tid her har været fantastisk. Der var tider i starten, hvor jeg tænkte, at det var en kæmpe fejltagelse at tage til England, men folkene i Ipswich Town hjalp mig igennem det. Det vil jeg altid være taknemmelig for, hvad enten min fremtid ligger her eller i en anden klub."

Anfører for reserveholdet

Første sæson gik som nævnt godt for Justin og i foråret 2000 han blev tilbudt en 1-årig forlængelse af sin kontrakt. I sæsonen 2000/2001 blev han en fast del af reserveholdet, og hans indsats blev i sommeren 2001 belønnet med en 2-årig kontrakt. Sæsonen 2001/2002 blev en god sæson for Miller og reserveholdet. Som de fleste måske husker vandt Dale Roberts' tropper reserveligaen med Justin Miller som anfører og stærk mand i det centrale forsvar.

Sæsonoptakten til 2002/2003 gjorde ikke livet mindre spændende for den 22-årige sydafrikaner. George Burley havde ham med i flere af træningskampene, og meget tydede på, at Miller måske ville få chancen i løbet af 2002/2003. Men endnu er det tætteste han er kommet en førsteholdsdebut en plads på bænken i Uefa Cup opgøret mod Avenir Beggen i Luxembourg tilbage i august 2002. Det er nu ikke resultatet af, at ex-manager George Burley helt havde opgivet ham, men Burley mente simpelthen, at Miller ville have godt at blive lejet ud til en klub i 2. eller 3. division i et par måneder.

Det var Miller meget interesseret i, hvis han alligevel ikke ville komme i betragtning på Portman Road. Da der er stor forskel på, hvordan holdene i de nedre divisioner spiller, var det ikke helt uvæsentligt, hvor han havnede. Miller tog derfor en snak med Tony Mowbray, da London-holdet Leyton Orient fra tredje division ønskede ham på lån og Mogga var ikke i tvivl - Orient ville give Miller god erfaring.

Kontrakt udløber til sommer - hvad nu Royle?

Justin Miller nåede at have tre meget succesfulde måneder i Leyton Orient. Trods Orients mindre gode placering i rækken spiller de ifølge Miller fodbold på den rigtige måde og tiden i London beviste for Miller, at han kan være med og har en fremtid i det professionelle game. Men det store spørgsmål for Miller i øjeblikket er så, hvor hans fremtid ligger. Perioden i Leyton Orient var meget succesfuld. Han blev hurtig en stor favorit blandt fansene og klubben fra Brisbane Road ville meget gerne købe ham af Ipswich. Men i mellemtiden var George Burley blevet fyret, og Joe Royle var kommet til på Portman Road. Royle ville lige se tiden og sine nye spillere an, og i første omgang fik Miller sit låneophold forlænget med den tredje måned. Efterfølgende returnerede han i december til Ipswich for at få sig en snak med Royle, der endnu ikke har set alt for meget til den unge forsvarer i aktion.

Millers kontrakt udløber til sommer, og status er p.t., at han har fået et par måneder til at vise sit værd, og ud fra den indsats vil Royle beslutte, om han skal tilbydes en kontraktforlængelse. Miller selv giver udtryk for, at gerne vil have sin fremtid på plads - Ipswich eller en anden klub - senest i starten af marts.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch