Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch
 :: Home ::  :: Download ::  :: Bliv medlem ::  :: Kontakt :: 

Nyheder Nyhedsarkiv Seneste kamp Match previews Match reports Kampprogram Statistik Head-to-Head Transfers Rygtebørsen - NY Spillerne Historie Ipswich i Europa De gamle stjerner Town around the World TV Guide Photo Gallery
Kampprogram Match reports
Academy Corner U/19 Kampprogram U/19 Match reports U/17 Kampprogram U/17 Match reports
Supporter portrætter Supporter turer Ønskehjørnet Arrangementer Om Supporter Club'en Kontakt
Netartikler
Forum Afstemning
Ipswich Town FC Engelsk fodbold "Ugens link"
Har du problemer med hjemmesiden? Skriv venligst til mig på bim@adslhome.dk

Face of the future
Matt Richards

Af Henrik Blond-Sørensen

Matt Richards på rette vej!

Matt Richards Når man kigger på den lange række af unge talentfulde spillere Ipswichs fodboldakademi har produceret i de seneste år så er det med til at bevare optimismen trods det faktum at de fleste siden er solgt. Kieron Dyer, Richard Wright og Titus Bramble er solgt til storklubber, mens Jamie Scowcroft så muligheder i Leicester.

Derudover er Richard Logan på vej til Boston United efter ikke at have levet op til de meget høje forventninger, der var til Logan, da han som 16-årig fik ligadebut og var med på diverse engelske ungdomslandshold.

Darren Ambrose og Darren Bent er de nye skud på stammen og to spillere vi som Ipswich fans igen og igen hiver frem som positive elementer. Flere er på vej og i lørdags mod Burnley fik endnu en ung spiller ligadebut. Der er tale om den 18-årige forsvarsspiller Matt Richards, som i længere tid har stået på spring til ligadebut.

Debut mod Avenir Beggen

Richards gik optimistisk ind til den nye sæson efter at have været med i en stor del af optakten til den nye sæson. I sidste sæson var han med i 12 reserveholdskampe og derudover fast mand på U19-holdet og selvom målet for sæson 2002/2003 var debut på førsteholdet, så havde han næppe regnet med debut allerede i august. Men ikke desto mindre fik han debut den 15. august 2002. Town skulle spille Uefa Cup opgør i Luxembourg mod Avenir Beggen og den tidligere manager George Burley valgte at spare lidt på de rutinerede kræfter velvidende at Richards var klar til opgaven.

Dermed blev Richards i en alder af 17 år og knap 8 måneder den yngste Town spiller, der har spillet i Uefa Cuppen nogensinde. 14 dage senere i returopgøret blev Richards skiftet ind i anden halvleg i kampen som Town vandt 8-1. Herefter skulle der gå et par måneder inden han igen kom i aktion for førsteholdet, og denne gang i Worthington Cuppen mod Middlesbrough. Richards fik 20 minutter på banen i kampen, som Town vandt 3-1. Siden den kamp har Richards gået og set frem til ligadebuten og efter en udmærket indsats i FA Cuppens tredje runde mod Morecambe kom så debuten i lørdagens kamp mod Burnley, hvor Richards blev skiftet ind i anden halvleg.

Rugby eller fodbold?

Matt Richards er stærk fysisk og har en god kondition trods at han har astma. I skolen var han både god til rugby og fodbold, men han var nu aldrig i tvivl om hvilken sportsgren, han ville vælge fremover. Han synes rugby var sjovt, men han dyrkede det nu kun, fordi skolen krævede det.

Han er flere steder blevet sammenlignet lidt med Mick Mills, og det er en sammenligning, han selv er meget stolt over, selvom han mener, han har langt igen for at nå samme niveau. Inspirationskilden for Richards er dog af lidt nyere dato. Han kom til klubben første gang som 10-årig efter at være blevet spottet på en af de mange træningssamlinger Ipswich Town afholder i hele Suffolk-området, og han har set spillere som Kieron Dyer og Richard Wright slå igennem og blive udtaget til diverse landshold. Derudover har han spillet på hold med Darren Bent, Darren Ambrose og Matt Bloomfield og deres udvikling har været en stor inspiration for ham og de øvrige ungdomsspillere.

Matts største ønske er, at blive udtaget til det engelske landshold, men hvis det skal lykkes, kræver det meget hårdt arbejde, og i første omgang er hans mål at blive fast mand på førsteholdet.


© Ipswich Town FC Supporters Club - Scandinavian Branch